Špinača se dobro prilagaja gojenju tako na prostem kot v rastlinjakih. Lahko jo obiramo tako kot baby leaf za svežo porabo, kot tudi odraslo za porabo...
Bogato z vodo in minerali, nudi pravi prispevek vlaknin. Glede na sorto so lahko listi svetlo zeleni ali temno rdeči. Okus se razlikuje glede na barvo...
Izstopa po svojem sladkem okusu in intenzivni rdeči barvi listov, pogosto se uporablja v mešanicah za neprimerljiv okus. Ima zmerno vsebnost vitaminov...
Rastlina srednjega cikla, primerna za poletne in jesenske obrate, izjemna odpornost na visoke temperature in na prehod v seme. Sestavljena je približn...
Obstajata dve vrsti cikorije, zelena cikorija in rdeča cikorija. Zelena je ponavadi manj grenka v primerjavi z rdečo, ki spominja na okus radiča. Ciko...
Orientalska kultura, zelo razširjena na Japonskem, ima ozke, podolgovate in nazobčane liste temno zelene barve ter bele stebla. Ima svež in mehak okus...
Eterično olje nageljnovih žbic se pridobiva iz rastline Eugenia caryophyllata, znane tudi kot nagelj. Ta rastlina je doma na Molukih v Indoneziji, zda...
Eterično olje cimetovih listov se pridobiva z destilacijo s paro iz listov cimeta (Cinnamomum zeylanicum ali Cinnamomum verum). Ta začimba izvira iz Š...
Okus je sladek in bogat z vlakninami. Zeleni listi so značilni po prisotnosti rdečih žil, prav tako steblo. Ima zmerno vsebnost vitaminov in mineralov...
Orientalska kultura, ki izvira iz Kitajske, ima temno zelene liste z belim in mesnatim steblom. Značilna je po svežem, pikantnem okusu z rahlim prioku...