... obliki gobleta za nadzor pridelka.
Žetev: ročna.
Vinifikacija:
Tradicionalna metoda Beaujolais, pol-karbonska,
v celih grozdih. Maceracija v povprečju 8 dni.
Zorenje v cisternah od 6 do 8 mesecev.
Opombe pri okušanju:
Vino brez pretiravanja!
Nos je zaznamovan z značilnimi aromami
peonije in češnje. Na okusu trdno in mesnato.
Tanini so prisotni, ne da bi bili ostri.
Krogla sorte grozdja se tukaj kaže z veliko globino.
...Rasteau Vin Doux Naturel Doré bo popolnoma dopolnil pito z mirabelami, foie gras ali z zrelim banonom (sir).
Stanje: Novo blago
Država: Francija
Regija pridelave: Dolina Rona
Appelacija: Rasteau (Vin Doux Naturel)
Letnik: 2021
Alkohol: 16,5°
Volumen: 75cl...
...Ekološki pomladni Darjeeling je zelo pričakovan med ljubitelji čaja po vsem svetu, podobno kot je Bordeaux vino pričakovano med poznavalci vina.
Pravi „šampanjec čaja“, ta pomladni Darjeeling, ki ga je izbral Very Thés®, se odlikuje po izrazitih cvetličnih in mandljevih aromah.
Pri infuziji je skodelica olivno zelene barve slabo obarvana, okus je svež in dolgotrajen, z vztrajnostjo mandljevih not...
...Črpalka za vino s lopaticami, daljinskim upravljalnikom in merilnikom pretoka lahko črpa vse: sok, vina, alkohol, usedline, mošte, grozdje brez pešk, sok pri visoki temperaturi, pralne izdelke.
Njena velika vsestranskost in prilagodljivost pri uporabi naredijo črpalko Oenopompe nepogrešljivo opremo za postopke polnjenja, odtekanja, prenosa, filtracije, stekleničenja, termovinifikacije…...
... mleko. Vino je kmalu sledilo, najprej v Avstraliji, nato pa drugod po svetu; predvsem pakirano za gostinstvo.
Treba je bilo počakati do konca 90. let, da je mehka vrečka v kartonu (BIB) začela rasti v svetu vina, predvsem zahvaljujoč veliki distribuciji, ki je demokratizirala ta izdelek.
BIB se danes uporablja za množico izdelkov, prehrambenih ali ne, vseh možnih volumnov, kar še dodatno povečuje možnosti pakiranja tekočih in poltekočih izdelkov.
...Potopite sir Mont d'Or, še vedno v svoji škatli, v hladno vodo za petnajst minut.
· V središču sira naredite luknjo premera več centimetrov, ki sega do skorje.
· Druga metoda: obložite škatlo Mont d'Or s folijo iz aluminija, potem ko ste v njenem središču izkopali luknjo.
· V obeh primerih vlijte suho belo vino Jura v luknjo.
... dejavnosti, vam prinaša rešitve okoli "let motiv" naslednjega: vino in gastronomija kot nosilca čustev in komunikacije! Oenološki/dogodkovni ponudnik v Lyonu ali oenoturizem v Beaujolais/Vale Rhône/Burgundiji, imamo različne enote, da odgovorimo na vsako vašo zahtevo! Pameten nasvet IDEGO: Večina naših oenoloških animacij se premika do vas... V Lyonu, v Rhône Alpes ali drugje po Franciji! Zaupajte nam projekt, mi poskrbimo za vse ostalo!
Vignerons de BEL AIR je 250 članov, ki predstavljajo 700 hektarjev vinogradov, vključno z 10 crus Beaujolais. Aktivnost kleti se vrti okoli trdnega in dinamičnega jedra vinarjev, zahvaljujoč dolgoletnim prijateljstvom in močni prisotnosti vinarjev v vseh okoliških vaseh. Njihovi veliki crus Beaujolais potrjujejo njihovo moško pečat skozi rdeča vina, pridobljena iz enega samega grozdja, gamay noir ...
Hiša Jean BARONNAT je znana med strankami, kot so kavarne, hoteli in restavracije, po veliki kakovosti svojih vin. Vse se je začelo na začetku 20. stoletja, ko je Eugène Baronnat, ustanovitelj hiše in proizvajalec Beaujolais v Gleizé, začel prodajati svojo proizvodnjo v regiji. Tako je razvijal svoje dejavnosti več kot dvajset let, vse do druge svetovne vojne. Nato je njegov sin Jean Baronnat prev...
Klet d'Azé se nahaja v srcu vinorodnega območja Mâconnais, na jugu Burgundije (v trikotniku Tournus-Cluny-Mâcon). Ob ohranjanju tradicionalnih metod (zorenje v hrastovih sodih za staranje vin) je klet d'Azé pridobila nove vrhunske tehnologije (pnevmatski stiskalniki in termoregulirane inox posode). V Kleti d'Azé lahko odkrijete in degustirate: bele, rdeče in rose vina: Mâcon Blanc, Mâcon Prestige,...
HERTI je eden največjih evropskih igralcev na področju zapiranja tekočin s pokrovčki na navoj. Glavna dejavnost je proizvodnja aluminijastih pokrovčkov na navoj ter plastično oblikovanje, da bi ponudili široko paleto izdelkov, namenjenih predvsem živilski industriji (alkohol, vino, sadni sok, oljčno olje, sirup…).