Izdelki za agarwoodsko kadilo (4)

Čaj iz cvetov bezga

Čaj iz cvetov bezga

Koristi: Aroma bezga ima sproščujoč učinek in naj bi pomirjal živce ter simptome depresije. Antibakterijski. Pogosto se uporablja proti prehladom, bronhitisu, izcedku iz nosu, vročini, bolečinam v grlu in kot emolient za hripav glas. V nekaterih severnih državah pravijo, da poletje začne, ko bezeg cveti, in konča, ko sadež dozori konec avgusta. Očarljiv vonj cvetočega bezga je značilen za poletni čas v letu. Uporabe: Najpogosteje se cvet bezga uporablja za čaj in napitke. Namakajte 2-3 čajne žličke suhe trave v vreli vodi (250 ml) približno 10-12 minut, nato precedite travo. Pakiranje: 125g, 250g in na kilogram
Čaj iz Cvetov Bezga

Čaj iz Cvetov Bezga

Aroma bezgovih jagod ima pomirjujoč učinek in naj bi pomirjal živce ter simptome. Zeliščarji uporabljajo bezgovo cvetje kot protivnetno, antioksidativno, diuretično in antibakterijsko sredstvo. Pogosto se uporablja proti prehladu, bronhitisu, izcedku iz nosu, vročini, vnetju grla in kot emolient za hripav glas. V nekaterih severnih državah pravijo, da poletje začne, ko bezeg zacveti, in se konča, ko sadež dozori konec avgusta. Čarobna aroma cvetočega belega bezga je značilna za poletno obdobje leta: Najpogosteje se bezgovo cvetje uporablja za čaj in infuzijo. Namakajte 2 do 3 čajne žličke posušenih zelišč v vreli vodi (250 ml) približno 10 do 12 minut, nato pa precedite zelišča. Pakiranje: 125g, 250g in na kilogram.
Dimljena Pekoča Paprika

Dimljena Pekoča Paprika

Koristi: dimljena paprika dodaja globok in bogat okus vsem jedem. Lahko se uporablja namesto sladke rdeče paprike, kadar želite dodati pikantno noto vaši jedi, ali namesto kosmičev kajenskega popra ali čilija. Dimljena paprika se proizvaja kot druge paprike v prahu iz paprik, ki se dimijo, sušijo in mletijo v prah. Ta postopek daje barvo in okus. Barva se lahko giblje od svetlo rdeče-oranžne do temno rdeče, prav tako pa je lahko okus od rahlo grenkega do sladkega. Uporabe: dimljena paprika se običajno uporablja v jedeh, kot je goulash, počasi kuhana enolončnica iz rdečega mesa z zelenjavo, čebulo, krompirjem in kislo smetano na vrhu jedi kot končni element. Dobra ideja je, da začimbo segrejete z malo oljčnega olja manj kot eno minuto na nizki temperaturi, da sprostite njen naravni okus. Pakiranje: 125g, 250g in na kilogram.
Muškatni orešček - Cel, Mlet

Muškatni orešček - Cel, Mlet

Koristi: muškatni orešček ima topel začinjen okus in je bogat z hranili, kot so vitamini in minerali: B1, B6 in magnezij. Muškatni orešček se pogosteje uporablja kot začimba za sladice, pijače ter pikantne in orientalske jedi kot pa kot čaj. Pakiranje: Prah – 250g, 500g in na kilogram;