Beaujolais Vasice
Tradicionalna beaujolais metoda: polsuharska maceracija.
Vino počiva v inox cisterni, da ohrani
vso hrustljavost tipičnega Beaujolaisa.
OPOMBE O OKUSU
Intenzivna in globoka rubinasta barva, z bleščečimi odsevi.
Izrazit nos ponuja začinjene, pečene in vaniljeve arome
ter sadne note na robidah in višnjah.
Napad v ustih je poln harmonije, okrogel in
okusen. Nepo razkriva pečene in vaniljeve okuse,
združene z majhnim črnim sadjem.
KOMBINACIJE JEDI IN VINA
Postrežite pri približno 15°C ob pečenem zajcu, pečenem
ribicah ali črnem krvavici s praženimi krompirčki. Prav tako
se odlično poda k sirom, kot sta Délice de
Bourgogne ali Tomme de Montagne.
Regija: Beaujolais
Sorta: Gamay Noir
Vinograd: granitna tla – celinsko podnebje