Izdelki za belgijanska elitna dražba (1)

PIVOVARSKI ENZIMI - DESATASE

PIVOVARSKI ENZIMI - DESATASE

DESATASE je amilolitična priprava (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glukano-hidrolaza), ki katalizira hidrolizo alfa-1,6 povezav amilopektina, kar omogoča dosego višjih donosov maltoze v kombinaciji z maltozno amilazo. NAMENI - Povečati diastazno moč slada z izboljšanjem delovanja naravne ß-amilaze slada. - Povečati fermentabilnost sladice (očiten limit attenuacije). Približno 25 % skupnih ogljikovih hidratov sladice je nefermentabilnih. Dodatek Desatase v kombinaciji z maltoznimi amilazami, kot je Maltosylase, v fermentor pretvori nefermentabilne dekstrine v maltozo, ki se nato fermentira v alkohol, kar daje očitno attenuacijo višjo od 100 % brez izgube polnosti okusa ali zadrževanja pene. Pri enaki koncentraciji alkohola kot pri normalnem attenuiranem pivu bo super-attenuirano pivo zahtevalo 25 % manj surovine. Glejte Modifikacija attenuacije. TEMPERATURA Optimalna 55-60°C. Enzimske komponente so deaktivirane v pivu (pH 4,2)...