Kitajska sušena zelje - HoReCa
Pekingška zelje je bila v Evropi priljubljena le v azijskih četrtih do sredine 20. stoletja. Vendar pa je v zadnjih nekaj desetletjih dosegla vrhunec kulinarične priljubljenosti, tudi v Rusiji. Njena hranilna vrednost in odličen okus sta ohranjena v suhem izdelku. Iz suhega pekinškega zelja se pripravlja okusna korejska juha siriag-cook, pa tudi nacionalne jedi Namul, Ttige in Bale. Pomočniki suhega kitajskega zelja, ki ji pomagajo doseči njen polni okus, so česen in čebula.
Uporaba
Juhe, omake, marinade, mesne jedi, jedi iz perutnine in divjačine.
Okus
Pikanten, sladkast
Hranilna vrednost na 100 g.
Beljakovine (g / 100g)… 26
Maščobe (g / 100g)… 3,5
Ogljikovi hidrati (g / 100g)… 34
Energijska vrednost (kcal / 100g)… 270