NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
«SUBTILNA HARMONIJA SANDALOVEGA LESA, SUHEGA BRESKVE IN GOB. TA FIN ŠAMPANJEC, POLN UŽITKA, SE ZADRŽUJE V USTIH Z IZJEMNO DOLŽINO.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAŽA
To je konjak, na podlagi katerega se ocenjujejo vsi drugi v kategoriji. Ustvarjen leta 1910, da bi proslavili naše odnose s prvim cesarjem Francije, Napoleon je mešanica Grande in Petite Champagne, starana do 20 let, ki ponuja arome sandalovine, suhih breskev in gob.
NOTES DE DÉGUSTATION
Uravnotežene arome za popolno harmonijo
Konjak, bogat z aromami, je konjak, ki razvija veliko finosti. Terroir, vinogradi, sodčki in leta zorenja so elementi, ki določajo posebnosti vsake od teh arom, zato v vsakem koraku izdelave naših konjakov posvečamo vso potrebno skrb za njihovo izpostavljanje. Kakovost konjakov Courvoisier je svetovno priznana in redno nagrajena na različnih mednarodnih tekmovanjih žganih pijač (IWSR, San Francisco Spirits Competition ...).
Sandalovina
Ta bogata in nežna aroma izhaja iz stika med lesom in konjakom. S časom postane zelo izrazita aroma hrasta veliko bolj kompleksna in nežna.
Suha breskev
Destilacija na drobcih prinaša še več globine, kompleksnosti in sublime note, ki spominjajo na sladko aromo suhe breskve.
Goba
Ta aroma izhaja iz popolnih vlažnih razmer naših kleti, v katerih zorijo vse naše vrhunske kakovosti.
KAKO GA OKUSITI
Suho: S tako harmonično bogastvo arom, Courvoisier Napoleon zasluži, da ga okušamo suho, njegov kompleksen končni vtis se zadržuje v ustih z močjo.
Običajno se misli, da je konjak treba uživati v balonastem kozarcu, vendar za uživanje v bogastvu njegovih arom priporočamo kozarec tulipan. Njegova oblika omogoča, da se arome popolnoma razvijejo in prevladajo nad alkoholom. Preizkusite s tema dvema vrstama kozarcev, razlika bo očitna.
Združitev z jedmi: Arome in vonji Courvoisier Napoleon se popolnoma ujemajo z močnimi siri, kot je Parmesan, ali drugimi lažjimi, kot sta Beaufort ali Gruyère.
NAGRADE
DVOJNA ZLATA MEDALJA
San Francisco International Wine Competition
2007
SREBRNA MEDALJA
International Wine and Spirit Competition
2006