Gobe - Morile
Morile so pomladni gobe z rahlo rjavim, mrežastim pokrovčkom, belim pecljem in belkasto meso. Morile so odlične užitne gobe, pod pogojem, da so dovolj kuhane.
Nasveti za pripravo
Gobe iz narave, čeprav so nadzorovane pri pobiranju in pakiranju, je treba očistiti ob upoštevanju naslednjih načel:
Odrežite 2 do 3 mm pecljev
Nežno očistite gobe, pokrovček in lamelice z majhno krtačo, da se znebite morebitnih trnov ali vejic.
Pranje le, če je potrebno (prisotnost zemlje), tako da gobe splaknete pod vodo ali jih nežno obrišete.
Kuhanje: vedno jih na hitro prepražite na “močni vročini” in jih raje uživajte hrustljave.
Nasveti za shranjevanje
Morile lahko kažejo različne značilnosti glede na čas pobiranja ali njihov izvor. Zato se vedno trudimo...