Izdelki za list hišne g (2)

Kislica

Kislica

Osebnica je listnata zelenjava, ki jo uporabljamo surovo ali kuhano zaradi njenega kislega in rahlo limoninega okusa. Uporablja se kot aromatična zelišča, ki obogati juhe in zelenjavne jedi, ribje jedi ter jajca, s katerimi se še posebej dobro ujema. Bogata je z vlakninami, magnezijem, kalijem, železom ter vitamini A, C in E, že od antičnih časov pa je znana po svojih prebavnih in astringentnih lastnostih.
Melisa

Melisa

Melisa je rastlina z vonjem po limonini travi, katere listi imajo super moč! Drgnjeni po piku insektov, omilijo učinke. Melisa se uporablja zaradi svojih pomirjujočih in sproščujočih lastnosti v infuzijah ali v kopeli. V kuhinji melisa subtilno aromatizira perutnino in bele mesnine. V slaščičarstvu daje slasten okus kremam, kremnim nadevom in flanom.