Miskos
Ustanovljen pod imenom Miskos Helva v Istanbulu, Fatih, se je Miskos nenehno prilagajal spreminjajočim se tržnim razmeram in standardom mednarodnih organizacij. Da bi zadovoljil naraščajoče potrebe strank, se je najprej preselil v svojo tovarno v Istanbulu, Bahcelievler, nato pa v 10.000 m2 proizvodno območje v Kastamonu Organizirani industrijski coni.
Miskos se zavezuje najvišjim standardom kakovosti. Podjetje natančno spremlja skladnost s kakovostnimi in higienskimi pogoji med proizvodnjo ter upošteva zahteve zakonodaje o varnosti in zdravju pri delu ter zakonodaje o hrani. Nenehno naraščajoče dobičke podjetja kažejo, da je Miskos na pravi poti s to usmeritvijo v kakovost.
Miskos je znan po svojih krhkih, sušenih sadnih pastah, vaflni halvi, cekme halvi in turški pravljici svile. Naravni pristop k proizvodnji poudarja tradicionalni turški okus in zagotavlja naraščajočo priljubljenost izdelkov v tujini.