Rastlinski olje
Specifikacija uporabljenega kuhinjskega olja
Proste maščobne kisline:............................. 2,0 %
M.i.u (vlaga in nečistoče):...... 0,02 %
Saponifikacijska vrednost:...................... 186
Jodna vrednost: ..................................120
Titre c (tališče):.....................13,75" c
TFM:.............................................95%
Specifična teža pri 25'c:.................0,915
Gostoča (kg/m3)............................920
Tekoča točka po p.-m. (stopinje c) ...... 220
Kalorijska vrednost (kj/kg) ................... 36.000
Kinematična viskoznost (40 deg.c) (mm2/s)
Ogljikovi ostanki (mas-%) ............. 0,4
Jodna številka (g/100g) ................ 110)
Vsebnost žvepla (mg/kg)................18
Spremenljive lastnosti:
Kislinska vrednost (mg Koh)/g).................. 2,0
Stabilnost proti oksidaciji (110 deg.c) (h) .. 5,0 (min)
Vsebnost fosforja (mg/kg)...........15
Vsebnost pepela (mas%) ...................0,01
Vsebnost vode (mas%) ............... 0,075