Panatella
V prehodu na ekološko kmetijstvo. Ročno in mehansko trganje. Popolno odstranjevanje pecljev, fermentacija v termoreguliranih inox posodah, pogosto premešavanje, redno battonage. Zorenje v hrastovih sodih, zorenje v inox posodah, mešanje, tradicionalni plutevi. Glinene in apnenčaste prsti.
Oko
Vijolična barva, sijoča, granatni odtenki.
Nos
Lesen, eleganten, sadni.
Usta
Harmonična, nežna, svilnata, subtilne note črnega tartufa, note robid, note pečenega kruha, bogate lesene note, fine tanine, natančni tanini, okrogla, rahlo mineralna, strukturirano telo, dolga obstojnost.
Ujemanje jedi in vina
Rdeče meso v omaki, kasoulet
Temperatura postrežbe: 8° - 10°
Barva: Rdeča
Sorta: Grenache, Syrah
Alkohol: 14,5%
Volumen: 75 cl (Steklenica)