Izdelki za zelena sol (2)

Zdrobljena peteršilj

Zdrobljena peteršilj

Sesekljan peteršilj je vsestranska zeliščna rastlina, ki se uporablja že od rimskih časov kot okras in izboljševalec okusa v slanih jedeh. Gojijo ga po vsem svetu, pri čemer sta Severna Afrika in Bližnji vzhod glavna predelovalca. Peteršilj dodaja subtilno aromo in okus mešanim zeliščnim začimbam, marinadam za meso, vinaigretam in zelenjavnim juham. Odlično se ujema z jedmi iz jajc, pečeno zelenjavo in zeliščnimi kruhi ter je osnovna sestavina v italijanski kuhinji. Da ohranite njegovo kakovost, je treba sesekljan peteršilj shranjevati v nepredušnih posodah, stran od svetlobe in vlage.
Sezamova semena

Sezamova semena

Sezamova semena so vsestranska sestavina, na voljo v različnih barvah, vključno z belo, rjavo, črno, rdečo in rumeno. Ta semena so brez lupine, da odstranimo črno kožico, preden jih pakiramo, pri čemer temnejša semena ponujajo največ okusa. Sezamova semena imajo oreškasto, svežo in eksplozivno okusno izkušnjo, pogosto se uporabljajo kot preliv za kruh in žemljice. Prav tako jih potresemo po solatah in praženih jedeh v azijski kuhinji. Mleta semena sezama so glavna sestavina v Tahiniju, osnovni pasti na Bližnjem vzhodu, in se uporabljajo v barskih zmesi semen, piščančjih jedeh in riževih jedeh.