...Jakoboveškoljke v peteršiljevi omaki:
Prelijte Jakoboveškoljke z limoninim sokom, rahlo posolite in popoprajte. Sesekljajte peteršilj. Olupite in stisnite česen. Zmešajte.
Segrejte olje v ponvi in pecite školjke 1 do 2 minuti z vsake strani. Dodajte mešanico česna in peteršilja ter premešajte.
Deglazirajte z belim vinom in pustite, da se zmanjša 2 minuti. Postrezite vroče, to je poslastica!
... vonja, tako na področju arome kot okusa, jo naredi za izjemno sestavino, ki bo vašim pripravkom dodala polnost in mehkobo. Uporabite lahko na primer 1/3 vsebine semen stroke za aromatizacijo 50 cl mleka za pripravo sladic, ali 1/4 v smetanovi omaki, ki bo odlično dopolnila popečene Jakoboveškoljke. Če iščete sladek in tolažilen vonj, vas bo vanilija Bourbon gourmet zagotovo zadovoljila.
Teža: 35 g
Izvor: Madagaskar...
...Usta
superbna vstopna izkušnja, široka in nežna. Vino se začne topiti, fascinira s svojo teksturo. Kompleksne okuse po kandiranem belem sadju, začimbah. Dolg, gladek zaključek, brez mehkobe, z notami kostanjevega marmelade.
Ujemanje hrane in vina: surov ali polkuhan foie gras, Jakoboveškoljke, ostrige, trdi siri ali modri siri.
Oko: zlato rumena barva
Nos: intenziven, fin, sadni in...
...Terroir: Glinasto peščeno zemljišče na skrilavcih
Situacija: Haut layon
Vinifikacija
Alkoholna fermentacija in zorenje potekata v sodih eno leto.
Degustacija pri 10 do 12 °C
Oko: Rumena
Nos: Sadna, kompot, marelice
Usta: Arome rumenega sadja in note kandiranega sadja
Potencial za staranje: 5 let
Ravnotežje: Suho
Ujemanje jedi in vina: Ribe v omaki,
jakoboveškoljke, bele mesnine in trdi siri.
Lučka po ameriško, langusta v smetani in piščanec v beli omaki.
Obrezovanje: Dvojni Guyot
Višina: 100 do 120 m...
... ribogojnicah. Prav tako ponujajo kraljevsko langoustino, Jakoboveškoljke, plemenite ribe iz ribolova manjših obalnih čolnov, školjke in ostrige iz Marennes. Tržijo tudi azijski kaviar (Schrenki)... ECREVISSE služi visoko kakovostni klienteli, med katero so restavracije (60%), velike restavracije in luksuzni hoteli, maloprodajni ribarji (30%) in izvoz (10%). Kar zadeva izvoz, ECREVISSE predvsem sodeluje z Azijo.
...Maison Baumont je družinsko podjetje iz jugozahodne Francije, specializirano za tartufe. To podjetje vam bo nudilo nasvete, kako najbolje uporabiti tartufe, ter vam ponudilo kulinarične kreacije okoli svoje specialitete, kot so "Jakoboveškoljke z medom in tartufi" ali "jajca v skodelicah z gobami". S pomočjo njihove spletne trgovine boste našli tako sveže bele kot črne tartufe ali poletne...
...VALCOLY je mlado podjetje, specializirano za oblikovanje izvirnih receptov iz plemenitih sestavin, kot so Jakoboveškoljke, polži, tartufi ... ter prodajo teh gastronomskih izdelkov profesionalcem. Njegova dodana vrednost: "tvegati" združevanje različnih družin izdelkov, da ponudi recepte, ki izstopajo iz povprečja in so praznični.