...Gurman! To je podcenjevanje. Odkrijte naš nugat s čokolado in pomarančno lupino. Vse okuse kakava in pomaranč, sladkane z medom in mandlji.
Zelo priljubljena poslastica ob koncu leta! Ta čokoladni nugat bo našel svoje mesto na vaši praznični mizi!
Sestavine: sladkor, glukozni sirup, mandlji, med, kakav ekstra brut (4,9%), pomarančna lupina (4,1%), krompirjev škrob, sladkor v prahu, neslan kruh...
Cudié je družinsko podjetje za čokoladne delikatese, katere recepti za suho sadje z izvrstnimi ročno izdelanimi pralinami so se prenašali skozi tri generacije, odkar je leta 1946 Josep Cudié ustvaril znamenite catànies, mediteranski gastronomski simbol, ki je mednarodno priznan.
Izvirne Catànies® so najbolj ikonična kreacija Cudié: neustavljiva kombinacija suhega sadja in čokolade.
Ročno izdelan...
Nougatna tovarna TOLLERON, ki se nahaja v čudovitem vasi CRESTET v Vaucluse, je specializirana za izdelavo mehkih nougatov po tradicionalnem znanju. Naše nougate izdelujemo ročno in vam ponujamo široko izbiro okusnih nougatov. Posebno pozornost namenjamo izbiri sestavin.
Ponujamo vam široko izbiro okusnih nougatov:
- nougat marelica rožmarin
- nougat kava čokolada
- nougat karamel slani maslo
- ...
...Pri nougatu, ki nosi oznako kakovosti "Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)" in ime "Nougat de Montélimar", mora biti delež semenčnega jedra najmanj 30 %, od tega je 28 % praženih mandljev in 2 % pistacij. Obstajajo različne različice nougata: trd ali mehak, bel ali obarvan, z različnimi okusi.
Podjetje LES GOURMANDISES DE L'ARTISAN, ustanovljeno leta 2017, se nahaja v Liègu v Belgiji.
Specializirani smo za proizvodnjo ročno izdelanega nugata.
Naši izdelki so pripravljeni v naši lastni delavnici, zahvaljujoč znanju, ki se prenaša iz generacije v generacijo, kar jih naredi avtentične.
Naš nugat je izdelan v skladu s tradicijo z uporabo kakovostnih sestavin, skrbno izbranih.
Njegov oku...
...Maison Lesage
Krema na osnovi medu, ki ji dodajamo pražene in mlete mandlje z okusom temnega nugata.
Sestavine: med iz lavande (26,75%), MASLO, glukozni sirup, sladkor, koncentrirano polnomastno MLEKO, MANDLJI, sojina lecitina.
...Nougatina, ki jo proizvaja podjetje Silly, temelji na ročnem postopku izdelave v bakrenih posodah, kjer so suho sadje (praženi mandlji ali lešniki) vključeni v karameliziran sladkor. Čas kuhanja, obdelava mase in sestava morajo biti zelo natančni, da dobimo izdelek z optimalno barvo, teksturo in okusom.
Ko je masa na pravi temperaturi in ima ustrezno viskoznost, jo prepeljemo med valje, ki ji dajo želeno obliko: okroglo, kvadratno ali pravokotno. Plošče nougatine lahko nato služijo kot podlaga za različne vrste oblek.
Nougatina je lahko tudi v obliki granulata kot okras za obleke.
Tradicionalni nougat iz Provans, karameliziramo med iz naših lastnih čebelnjakov z zelo živahnim kuhanjem v majhnih bakrenih posodah, nato flambiramo s konjakom in dišimo po pomaranči. Praženi mandlji iz naših nasadov, ki so razporejeni po terasah Ventouxa, so vključeni v celoti, vse pa je oblečeno v oblate. Proizvodnja nougata, pridelava medu in marmelad.