Črn Riž 1000g Vivio
Črni riž po kuhanju dobi vijolično barvo, zato ga imenujejo tudi vijolični. Tako kot rjavi riž ni postrežen, je bogat z vlakninami, vitamini, zlasti vitaminom E, in minerali: železo, cink, baker. Črni riž se kuha dlje kot drugi riži, od pol ure do ene ure, vedno bo rahlo hrustljav. Pogosto se uporablja za pripravo zdravih sladic, na primer riževe sladice s kokosovim mlekom. Črni riž je bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za boj proti prostim radikalom, kar nas ščiti pred vnetnimi stanji in številnimi boleznimi ter upočasnjuje staranje celic. <strong> Prehranske vrednosti na 100 g </strong> energijska vrednost 1498KJ / 354Kcal - 18% PDV * MAŠČOBE 3,2 g - 5%, od tega nasičene maščobne kisline 0,8 g - 4% OGLJIKOVI HIDRATI 72 g - 28%, od tega sladkorji 0,7 g < 1% BELJAKOVINE 7,7 g - 15% VLAKNA 3,1 g SOL 0,03 g < 1% * PDV - Referenčna prehranska vrednost