Izdelki za žito iz jure (3)

Črn Riž 1000g Vivio

Črn Riž 1000g Vivio

Črni riž po kuhanju dobi vijolično barvo, zato ga imenujejo tudi vijolični. Tako kot rjavi riž ni postrežen, je bogat z vlakninami, vitamini, zlasti vitaminom E, in minerali: železo, cink, baker. Črni riž se kuha dlje kot drugi riži, od pol ure do ene ure, vedno bo rahlo hrustljav. Pogosto se uporablja za pripravo zdravih sladic, na primer riževe sladice s kokosovim mlekom. Črni riž je bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za boj proti prostim radikalom, kar nas ščiti pred vnetnimi stanji in številnimi boleznimi ter upočasnjuje staranje celic. <strong> Prehranske vrednosti na 100 g </strong> energijska vrednost 1498KJ / 354Kcal - 18% PDV * MAŠČOBE 3,2 g - 5%, od tega nasičene maščobne kisline 0,8 g - 4% OGLJIKOVI HIDRATI 72 g - 28%, od tega sladkorji 0,7 g < 1% BELJAKOVINE 7,7 g - 15% VLAKNA 3,1 g SOL 0,03 g < 1% * PDV - Referenčna prehranska vrednost
Črn Riž 1000g VIVIO - Črn Riž 1000g VIVIO

Črn Riž 1000g VIVIO - Črn Riž 1000g VIVIO

Črni riž po kuhanju dobi vijoličast odtenek, zato ga imenujejo tudi vijolični. Tako kot rjav riž je neoluščen, zato je bogat z vlakninami, vitamini, še posebej vitaminom E, ter minerali: železo, cink, baker. Črni riž se kuha dlje kot drugi riži, od pol ure do ene ure, vedno bo rahlo hrustljav. Pogosto se uporablja za pripravo zdravih sladic, na primer riževe sladice s kokosovim mlekom. Črni riž je bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za boj proti prostim radikalom, s čimer nas ščitijo pred vnetji in številnimi boleznimi ter upočasnjujejo staranje celic. &nbsp;<strong>Sestavine:</strong> rjav riž&nbsp;<strong>Prehranske vrednosti na 100g</strong> Energijska vrednost 1498kJ/354kcal - 18% PDV* Maščobe 3,2g - 5% od tega nasičene maščobne kisline 0,8g - 4% Ogljikovi hidrati 72g - 28% od tega sladkorji 0,7g &lt;1% Beljakovine 7,7g - 15% Vlaknine 3,1g Sol 0,03g &lt;1% *PDV - Referenčna dnevna vrednost&nbsp;<strong>Uporaba</strong> Riž sperite s hladno vodo.
Mijo 1000g

Mijo 1000g

Proso je narejeno iz prosa. Pomaga pri uravnavanju zakisanosti telesa, krepi imunski sistem ter je hranljivo in lahko prebavljivo. Naravno je brez glutena. Njegova velika prednost je visoka vsebnost vitaminov B, železa in bakra. Je odlična izbira za prehranske vlaknine ter kalij, magnezij, kalcij in natrij. Telesu zagotavlja lahko prebavljive beljakovine in kompleksne ogljikove hidrate, ki so osnova zdrave prehrane. Proso ima protivirusni in krepilni učinek, pomaga pri obnovi ravnotežja kisline in baze v telesu. Skupina B in vitamini železa podpirajo hematopoezo. Proso pomaga zmanjšati vnetje v telesu, deluje segrevalno, izboljšuje presnovo, povečuje koncentracijo in spomin. Visoka vsebnost spojin kalcija in silicija krepi zobe in kosti. - 4% vključuje nasičene maščobne kisline 0.4g - 2% ogljikovi hidrati 72.1g - 28% od tega sladkorji 0.8g - 1% beljakovine 10.