Nativni koruzni škrob
Proizvodnja koruznega škroba se začne, ko se surovina iz koruze očisti od ostankov in tujih snovi, nato pa se zmelje z vodo. Kasneje poteka ločevanje glutena in škroba, suspencija škroba se posuši in nato predela v prah. Končni izdelek je fin, bel in droben prah z nevtralnim okusom in vonjem. Brez GSO evropske koruze (koruza).
Koruzni škrob se široko uporablja pri proizvodnji sladkarij, slaščic, hitre hrane, klobas, marinad, omak, glazur, suhih juh, predmešanic omak in pripravljenih jedi. Poleg tega se koruzni škrob uporablja v papirni, tekstilni, kartonski in lepilni industriji. V farmacevtskih in medicinskih uporabah se uporablja koruzni škrob, npr. kot mazivo za kirurške rokavice. V kozmetični uporabi je izdelek lahko nadomestek za talk v otroških izdelkih. Druge uporabe vključujejo segment živalske prehrane za govedo, perutnino in ribjo hrano.