Izdelki za dražbe belgija (3)

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez zelo čist, intenziven in kompleksen. Vinogradni breskev, marelica, mango. Bele cvetlice so dobro prisotne: akacija, bezeg, trnovka in bezeg, poudarjene z lepimi mineralnimi notami kamna za vžig. Bouche mesnato, bogato in kompleksno, prevladujejo okusi belih sadežev. Dobra svežina in idealna ravnotežja. Accord metvin bele mesnine, ribe, morski sadeži, siri. Vinification 3 do 5 selekcij glede na zrelost. Prečiščevanje in fermentacija v sodih. Neposredna fermentacija v sodih, staranje velikega vina 18 mesecev v sodih (1/3 novega lesa) z mešanjem droži. Œil: kristalno obarvana, svetlo zlata z zelenkastimi odsevi. Nasvet enologa: servirati pri 10-12°C. Stopnja alkohola: 13,5%. Čas zorenja: 25 let. Pakiranje: Karton s 6 steklenicami po 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Millésime: 2017. Culture: Razumne prakse. Label: Kontrolirana oznaka porekla.
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez počasi razkriva očarljive vonje limonske trave, listov limete, svežega grenivke, jamajškega popra in ingverja z jedrom sveže limone in grenivke. Bouche srednje do polna, usta prinašajo drzne plasti citrusa in začimb z neverjetno napetostjo ter kredasto končnico. Accord metvin bela mesna jedi, ribe, morski sadeži, siri. Vinification Po ročnem in skrbnem obiranju poteka vinifikacija v hrastovih sodih z okoli 30% novega lesa, pred staranjem v istih posodah več kot eno leto. Œil: barva slamnato rumena. Le conseil de l'œnologue: servir à 10-12°C. Taux d'alcoolémie: 14,5%. Temps de garde: 17 let. Conditionnement: Karton s 6 steklenicami po 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Millésime: 2018. Culture: Razsmerna. Label: Kontrolirana oznaka porekla.
Gigondas Trésor - Domaine Brunely - RHÔNE DOLINA

Gigondas Trésor - Domaine Brunely - RHÔNE DOLINA

Vinifikacija Ročna trgatev. Delno odstranjevanje pecljev. Maceracija od 28 do 35 dni s kontrolo temperature (od 26° do 30°). Pnevmatsko stiskanje pri nizkem tlaku (manj kot 1 bar). Zorenje od 18 do 24 mesecev v betonskih posodah. Stekleničenje v lastni režiji, v naših kleteh. Zorenje v steklenicah, 6 mesecev pred prodajo. Skladnost hrane in vina začinjene jedi, rdeče meso, pečen kapon z kostanjem, divjačinski ragù, Parmentier z račjim mesom, pečen goveji file v skorji, čokoladna fondue Pakiranje Cena na enoto, prodaja po kartonu s 6 steklenicami, lahko mešate z drugimi cuvéeji iz posestva, brez stroškov dostave. Nasvet enologa: postrežite pri temperaturi med 16 in 18°C Domaine: Domaine Brunely Appellation: Gigondas Kmetijstvo: Visoka okoljska vrednost Oznaka: Kontrolirana oznaka porekla