V srcu Allgäuja, tam, kjer radi hodijo na zdravljenje in počitnice - "ker je preprosto dobro", ker je narava tako zdravilna in je na voljo zdrava hrana - leži korenina Allgäuer Ölmühle. Ustanovljena je bila leta 2004 in se nahaja v čudovitem Ostallgäu, le nekaj minut vožnje od avtocestnega izvoza Rückholz/Nesselwang (A7/138).
Hladno stiskana rastlinska olja so med najdragocenejšimi gradniki in ...
... ustvari tekočino, ki se zmeša z kvasom, da se začne postopek alkoholne fermentacije. Sladkorji se pretvorijo v alkohol. Hkrati ocetne bakterije poskrbijo, da se ustvarjeni alkohol pretvori v kis. V končnem jabolčnem kisu torej ni alkohola.
Zdravilne lastnosti jabolčnega kisa in uporabe
Jabolčni kis se lahko uporablja na različne načine, tako interno kot eksterno. Poleg tega, da je okusen dodatek solatam ali zelenjavi, je tudi dober za telo. Jabolčni kis lahko pomaga ohranjati kožo prožno in mehko…...
...
Fermentirani kis v primerjavi s sintetičnim kisom
Kis se lahko proizvaja na različne načine. Naravni fermentirani kis nastane z biološko fermentacijo alkoholnih tekočin in je kmetijskega izvora. Sintetični kis pa se večinoma proizvaja iz fosilnih virov energije.
Gourmetfrucht zastopa proizvajalce ekoloških izdelkov iz tujine in proizvaja ali dobavlja ekskluzivne gurmanske izdelke po željah strank. Ekološke premium ribje konzerve, tekoča sol iz Formentere, ekološkikis.