...zgoščevalec in stabilizator v tehnologiji hrane.
V kreativni kuhinji se ksantan gumi uporablja v prelivih in omakah, zaradi svoje sposobnosti stabilizacije emulzij olja in kisa. Ne glede na to, ali gre za majonezo, paradižnikovo kečap, gorčico ali mešanice suhih začimb, skoraj vse, kar vsebuje olje, lahko stabiliziramo s ksantan gumijem.
Druge možnosti uporabe so znane tudi v slaščičarstvu, da izboljšajo stabilnost zamrzovanja in odmrzovanja finih pekovskih izdelkov (torte, kolači, praline, sladoled). Sladoled naj deluje kremasto, da upraviči svoje ime sladoled.
... demaščeno chia semensko moko. Po pridobivanju olja iz chia semen se nastali stiskani kolač fino zmleti in vsebuje le še približno 10 % dragocenega olja.
Skupaj z našimi proizvodnimi partnerji smo že v razvoju veganskih mešanic zatorte ter mešanic za peko kruha. Prvi testi so pokazali, da moka izpolnjuje pričakovanja in lahko nadomesti jajce v najrazličnejših izdelkih. Poleg tega smo ugotovili, da moka prinaša meden okus v različne mešaniceza peko in tako...
...Komplet Bäckereigrundstoffe GmbH & Co. KG proizvaja mešaniceza peko in osnovne sestavine za peko z dragocenimi surovinami in visoko kakovostjo. Podjetje ponuja mešaniceza kruh in žemljice; mešanicezatorte; kreme; osnovne sestavine za peko; pekarske dodatke; sredstva za ločevanje; storitvene izdelke in zamrznjene izdelke.
Heidelore Knirr GmbH European Gourmet Export je specialist na področju surovin in arom za pekarne, slaščičarne in industrijske predelovalce v Nemčiji in po svetu.
Heidelore Knirr GmbH ponuja izdelke za pekarsko industrijo: mešaniceza kruh, koncentrate, pekarske dodatke in osnovne surovine (moke, semena, kosmiče) ter za slaščičarsko panogo: mešanice, nadevi, čokolado, želeje, dekoracije in arome.