Francija, Renaison
...Mešanica Adobo je posebnost Karibov in Mehike. Je nepogrešljiva pri pripravi takosov, guacamole, rdečih fižolov, chili con ali sin carne. Lahko pa pustite domišljiji prosto pot in začinite meso ali zelenjavo na žaru.
... priljubljena omaka v regiji Srednjega vzhoda. Sestavljen je predvsem iz pireja čičerike in tahinija (pire iz sezama). Hummus je najbolje postreči s pita kruhom. Salsa je omaka, ki se pogosto uporablja v mehiški kuhinji, običajno narejena s paradižnikom in papriko. Rdeča omaka je znana vrsta salse, ki se pogosto uporablja v Mehiki in jugozahodni Ameriki. Omake chipotle, priljubljene v mehiški kuhinji, so narejene z adobo chipotli, navadnim jogurtom ali mehiško kremo, česnom in limetinim sokom. Še posebej se uporablja za taco ali fajitas.
Španija, Barcelona
... neprekosljive tapas, ki so zaščitni znak Javiera de las Muelas, vključno s slavnimi tapas bravas, k katerim so se pridružile druge tapas, kot so: tortillita de camarones, cazón v adobo, mešanica hamburgerjev, pečen pujsek, rep bika in tataki. Poleg tega so razširili ponudbo s slavnimi koktajli Javiera de las Muelas. Rezultat je ugledna pivnica, kjer lahko sproščeno uživate v tapasih, z raznoliko ponudbo koktajlov za aperitiv in med prijatelji, v toplem in prijaznem okolju.