Tehnologija živil

Prehrambena tehnologija se ukvarja z biološkimi in kemičnimi procesi ter sodobno tehnologijo pri proizvodnji in predelavi hrane. Industrijska proizvodnja in predelava hrane naj bi bili varna, visoko kakovostna in učinkovita. To vključuje predvsem predelavo rastlinskih in živalskih surovin za proizvodnjo obstojne, pripravljene za uživanje in zdravstveno neoporečne hrane.

Prehranska tehnologija se uporablja v celotni prehrambni industriji. Kmetijstvo, predelava hrane in embalažiranje hrane vsi uporabljajo tehnologijo, da bi celoten proces s hrano postal varnejši, trajnejši in učinkovitejši. Področja uporabe prehranske tehnologije so vsi sektorji, kjer se dela z živili ali se uporabljajo živila. Pomembno prispeva k proizvodnji visoko kakovostne in varne hrane ter omogoča varno uživanje hrane.

Izdelki te industrije omogočajo lažjo in boljšo pripravo, predelavo in proizvodnjo hrane, pijač in živil v različnih kontekstih.