... in svežimi toni. Komaj pekoč z diskretnim mravljinčenjem. Vizualno spominja na majhne robide ali temne murve.","Kategorie":"Enotna začimba","Inhalt":"38 g v pločevinkah","Hinweis für Allergiker":"Lahko vsebuje sledi lupinastih sadežev, arašidov, sezama, gorčice in zelene.","Zutaten":"Divji Assam poper"}...
...Divjipoper Voatsiperifery iz Madagaskarja je nujen v prehrambeni industriji za izboljšanje okusa. Njegov okus je začinjen, a ne pekoč, aroma pa je edinstvena, kar ga dela zelo poseben izdelek. Uporaben je za več namenov, saj se uporablja za začinjanje in omake, v restavracijah, pri pripravi marmelad ter v vseh procesih predelave hrane.
Ponujamo organski Voatsiperifery v celoti, da ohranimo...
...To je lesno začinjen vonj za moške.
Zgornje note so kardamom, grenka pomaranča, bergamotka in limeta;
Srednje note so vetiver, črni poper, modri žajbelj in brin;
Osnovne note so ebenovina, sandalovina, divji usnje in labdanum.
...Vrsta popra, ki je endemična na Madagaskarju, divjipoper ali "votsiperifery" je redek poper.
Naš divjipoper prihaja iz tropskega gozda Anjozorobe, kjer ga ročno nabirajo in sortirajo v njegovem naravnem okolju. Lokalni prebivalci skrbno in s strokovnim znanjem opravljajo te ključne naloge za kakovost.
Zato izhaja iz skoraj divjega okolja, kar mu daje izjemne lastnosti. Zlasti je zaščiten pred nadlogami sledi antrakinona, ki v zadnjih letih uničujejo pridelke iz Madagaskarja.
Natančno in ročno sortiranje nam omogoča, da ponujamo poper z gostoto med 350 in 500 gramov na liter.
...Poper Voatsiperifery, bolj znan kot divjipoper z Madagaskarja, je eden najbolj iskanih na svetu. Odkrijte pravi okus popra z Madagaskarja: sadni, lesni in cvetlični. Doda osvežujoč pridih vašim jedem, veliko karakterja, a brez nasilnosti.
Divjipoper z Madagaskarja odlično dopolnjuje belo meso, ribe, foie gras, jagnjetino, solate… prav tako se odlično poda k vašim sadnim ali čokoladnim sladicam...
...To je TISTI poper, ki ga potrebujete: primeren za vsa jedi, celo za sladice. Veliko arome (sadje, les) in malo pikantnosti. Ponujamo zadnjo letino, z veliko svežine.
Sedež podjetja Excellence Bourbon je v Calvadosu, ustanovljeno je bilo leta 2013 in se specializira za iskanje, uvoz ter pakiranje gurmanske vanilije, poprov iz celega sveta (Indonezija, Afrika, Kamerun, Nepal...) ter začimb, ki izvirajo predvsem iz Madagaskarja. Blago je izbrano in obdelano neposredno s proizvajalci, da se zagotovi okusne arome po ugodni ceni.
Danes se Excellence Bourbon širi z ...
...Odkrijte poper Voatsiperifery, divjipoper, ki se pobira pri višini 20 metrov. Njegova edinstvena in dišeča aroma ter tipična zrna z majhnim krilcem ga naredijo popolno izbiro za izboljšanje vašega mesa in zelenjave!
...Endemični divjipoper iz visokogorja Madagaskarja
Podrobnosti o izdelku:
Endemični divjipoper iz visokogorja Madagaskarja
Gurmanska kakovost: Le izbrana velika zrna popra
Edinstvena aroma
Žetev 2020; rok uporabe: 12/2022
Voatsiperifery: divji in edinstven
Divjipoper Voatsiperifery je ena izmed pravih zakladov Madagaskarja in edinstven po svoji aromi.
Raste izključno na lianah v madagaskarskem pragozdu do višine 20 metrov.
S gurmansko kakovostjo ponujamo velika in aromatična zrna popra.
...Poper je ena izmed najbolj prodajanih začimb na svetu. Gojenje popra izvira iz obale Malabar v zahodni Indiji. Izkoriščanje črnega popra iz Madagaskarja so uvedli Francozi, Emile Prudhomme, v 20. stoletju.
Obstajata v bistvu dva tipa popra, ki raste na otoku: črni poper in divjipoper iz Madagaskarja, ki ga imenujemo tudi divjipoper voatsiperifery.
Črni poper iz Madagaskarja je prepoznaven po...
... ime Voatsiperifery izhaja iz malgaščine: "voa" pomeni "sadje" in "tsiperifery" je ime liane, na kateri raste.
Zelo redek divjipoper, tudi na Madagaskarju, je nabiranje črnega popra Voatsiperifery zamudno in nevarno opravilo, ki se izvaja ročno, pri čemer se pleza na vrh liane, ki lahko doseže višino do 20 m. Ta zelo posebna tehnika nabiranja je divjemu popru iz Madagaskarja prinesla vzdevek "Poper iz vrhov".
Teža: 250 g
Količina: 125 g, 200 g, 250 g, 500 g, 1 kg...
...Bio poper Kampot d'Araquelle 100%
Rdeči poper Kampot je zagotovo eden najboljših poprov na svetu. V posebej divji regiji Kambodže ta biološki poper gojijo nekateri strastni kmetje, ki skrbijo za ohranjanje svojega okolja.
Obran v zrelosti, njegova barva je temno rdeča in njegov okus edinstven. Idealno za enolončnice. Z zamenjavo vašega običajnega popra, bo Rdeči poper KAMPOT dodal piko na i vašim kulinaričnim pripravkom.
Neto teža 40g - Bio poper Kampot...
...Salamino je ena najbolj priljubljenih mesnin v Italiji, zato smo želeli ustvariti kalabrijsko različico, ki se odlikuje po svetlo rdeči barvi in pikantnosti. Pridobiva se iz ramenskega dela in trebuhov svinjine, kamor dodamo tudi slanino, vse skupaj pa fino sesekljamo ločeno in nato zmešamo skupaj z dodatkom tipičnih kalabrijskih začimb, kot so poper, čili in divji komarček. Masa se napolni v...
...Odkrijte našo izbiro foie gras z različnimi popri sveta. Celotni račji foie gras s timut poprom (izvor Nepal, kisle note), račji foie gras s madagaskarskim poprom (močan divjipoper), gosji foie gras s saravak poprom (poper iz Malezije)...
... prepoznaven vonj.
Stare korenine tega mesnega izdelka izvirajo iz toskanskega območja, kjer so že v srednjem veku uporabljali divji komarček kot nadomestek za poper, ki je bil takrat veliko dražji in težje dostopen.
Beseda Finocchiona je prav tako zabeležena v različnih slovarjih in enciklopedijah italijanščine že od leta 1875. Med njimi je tudi znani Treccani, ki jo povezuje z definicijo tipičnega toskanskega mesnega izdelka.
..."Mezcal" – Divji agave – Cirial – Steklenica 0,7 litra
45% | 100% divji agave – sorta cirial
Izvor: Santiago Matatlán – Oaxaca – Mehika
Proizvajalec: Koch
Opombe o okusu:
Nos: jamajški poper, fenočik, laneno olje, spremlja pečeno agavo.
Usta: sprva precej likersko, sadje se pojavi po nekaj minutah odprevanja, pri čemer se začne z agrumi. Ko se lakirane note umikajo, mineralnost vstopi in...
...popolna za kari in tradicionalne jedi.
Cimet: Dišeč in sladek, je idealen za sladice in nekatere slane recepte.
Divji timijan: Aromatičen in naraven, popoln za izboljšanje mesnih jedi in enolončnic.
Koriander: V zrnu ali mlet.
Paprika: Blaga ali pekoča, dodaja barvo in okus jedem.
Kumin: Na voljo v dveh različicah, v zrnu in mlet.
Poper Nioura in druge začimbe. Z Maison Beldi je vsaka začimba in vsak pripomoček skrbno izbran, da zagotovi brezhibno kakovost.
...gorčično moko ter začimbe, kot so koriander, origano, majaron, timijan, črni poper v zrnu, čubrica, divji česen in sušena zelenjava: peteršilj, mleti mladi ječmen, sušena bučka, sušena rdeča pesa, sušeni pastinak, sušena korenje, drobnjak in še mnoge druge. Imamo sodobne proizvodne linije, ki vključujejo stroje, kot so barvni sorter, rentgenski aparat in parni sterilizator. Delamo po najvišjih kakovostnih standardih, kar dokazuje certifikat BRC food, poleg tega imamo tudi certifikate Eko, Halal in Kosher.