...TERROIR
Star Bubbles Brut Rosé je izdelan iz izbire najboljših terroirjev v Franciji. Naša ekipa enologov je preiskala te sončne in izrazite dežele.
GRAPE VARIETIES
Merlot
Grenache
WINEMAKING
Združujemo tradicionalno obrt s sodobnimi tehnikami, da vodimo vino od trgatve grozdja do vinifikacije in karbonizacije.
TASTING NOTES
Appearance: Svetlo roza z lososovimi odsevi
Nose...
...Terroir: Glinasto peščena tla na šistih
Situacija: Haut layon
Vinifikacija
Vinifikacija poteka po tradicionalni metodi. Vino ostane na drožeh najmanj 9 mesecev pred degoržiranjem.
Degustacija med 6 in 8 °C
Oko: Svetlo rumena
Nos: Belega sadja, melisa
Usta: Fine mehurčke. Živahen, skoraj živčen napad. Eleganten okus.
Potencial za zorenje: Piti v treh letih
Ravnotežje: Brut
Ujemanje hrane in vina: Idealno kot aperitiv, za koktajle in na sladicah.
Zmrznjeni vacherin z malinami.
Obrezovanje: Dvojni Guyot
Višina: 100 do 120 m...
...Šampanjec je najprestižnejše penečevino na svetu, simbol elegance in praznovanja. Prideluje se izključno v regiji Champagne v Franciji, kjer ga izdelujejo po strogih tradicionalnih metodah, ki mu dajejo njegov edinstven značaj. Šampanjec je večinoma sestavljen iz treh sort grozdja — Chardonnay, Pinot Noir in Pinot Meunier — in se odlikuje po finih mehurčkih ter nežnih aromah sadja, cvetja in...
...
Domaine: Hiša Charles Heidsieck je bila ustanovljena leta 1851, ko je Charles-Camille zapustil družinsko podjetje (Piper-Heidsieck), da bi ustvaril svojo lastno strukturo. Vzpodbuden s kakovostjo, bo med drugim eden izmed velikih pionirjev na ameriškem trgu in uspešno razvil velike karakterne penečevino. Lastnina je ostala v družini do šestdesetih let prejšnjega stoletja, preden je prešla pod...
...Penečevino svetle barve z zelenimi odtenki. Buket jabolk, cvetja in sadja. Fine in elegantne ustne note.
Domaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Regija: JUŽNO-ZAHOD
Barva: Bela
Sorta: Mauzac
Način pridelave: Prehod na ekološko pridelavo
Značaj: Brut, Sadno
Volumen: 75cl
Količina žvepla: zelo malo ali brez žvepla...
...Vinificiran po tradicionalni metodi, je vrhunec vseh velikih priložnosti: sprejemov, aperitivov, sladic.
Crémant d’Alsace je penečevino, pridobljeno po tradicionalni metodi. Po prvi fermentaciji v posodi se vino stekleničijo, da se izvede druga fermentacija, ki ga naredi mehurčastega.
Vrhunsko vino za vse sprejeme, ob aperitivu, naravno ali v kir Royal.
Sort: 90% Pinot Auxerrois, 10% Riesling
Padavine: 550 mm/leto
Zorenje: 8 do 9 mesecev v stoletnih sodih
Alkohol: 12%
Temperatura postrežbe: 5-7°C
Zorenje: 2 leti...
Nahajajoč se blizu Bergeraca, posestvo GRANGE NEUVE proizvaja raznolika in tipična vina.
Vinograd se razteza na 70 hektarjih, od katerih je 26 hektarjev namenjenih pridelavi rdečih vin, 44 hektarjev pa pridelavi belih vin. Beluška sestava vključuje 80% Sémillon, 10% Muscadelle in 10% Sauvignon. Rdeča sestava vključuje 60% Merlot, 20% Cabernet Franc in 20% Cabernet Sauvignon. Tako posestvo GRANGE NEUVE proizvaja in trguje z naslednjimi vini: Monbazillac, Bergerac rdeče, Bergerac suho belo, Bergerac rosé, Côtes de Bergerac sladko, Tradicionalna metoda (brutpenečevino) in grozdni sok.