Smo LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, kooperativa, ki združuje 800 družin vinogradnikov in strokovnjakov v znani regiji Burgundija.
Naši različni tipi vin izvirajo iz vinogradov in kleti 7 uglednih hiš od severa do juga te regije, ki je vrhunska vinorodna dežela:
• Bailly Lapierre, znan po svojih Crémants de Bourgogne in mirnih vinih iz Auxerrois
• Les Vignerons de Buxy za svoja vina iz Côte Chalonnais...
S svojimi koreninami v srcu bordojskega vinograda je Maison Le Star, z 5 gradovi in skoraj 600 hektarji vinogradov, danes pomembna referenca v Bordeauxu. Ustanovljena je bila leta 2016 po združitvi dveh zgodovinskih trgovskih hiš, vodi pa jo Guillaume Brochard, strasten ljubitelj vina in podjetnik iz luksuznega sektorja.
Maison Le Star združuje sodoben pristop k vinu s spoštovanjem do tradicional...
...Ulysse je osvežujoč rahlo gaziran brut jabolčni sok z bleščečim, bistrim videzom in rumeno-oranžno barvo. Aroma je sadna, prvi okus je kiselkast in sadni. Zaključek prinaša namig grenkobe. Na splošno je prijetno svež.
Bruto teža: 1340g / 2,2lb
Teža škatle s 6: 9kg / 19,8lb...
...CÉPAGES
Chardonnay 50%
Pinot Noir 20%
Gamay 20%
Aligoté 10%
VINIFIKACIJA
Donos je omejen na 50 hl/ha. Ročna trgatev. Naša cuvée Baron Maxime Crémant de Bourgogne se izdeluje pri nadzorovani temperaturi, da zagotovimo pravilno potek vinifikacije.
Pustimo, da vino zori na drožeh najmanj 12 mesecev, kar omogoča naravno penjenje. Ta počasna izdelava se imenuje tradicionalna metoda, katere posebnost...
... svežino, eleganco in kompleksnost.
Ne glede na to, ali je brut, letnik ali rosé, vsak tip šampanjca ponuja edinstveno okusno izkušnjo. Arome se lahko gibljejo od svežih citrusov in belih sadežev do bolj razvitega spektra brioche, lešnika ali medu, odvisno od staranja. Šampanjec je idealen za rafinirane aperitive, gastronomske kombinacije s morskimi sadeži ali finimi jedmi in seveda za praznovanje najbolj nepozabnih trenutkov.
...Saumur BRUT ali 1/2 suho AOP Tradicionalna metoda
VINIFIKACIJA: Naš Saumur Brut je izdelan po tradicionalni metodi. Ta vino
ima pomembno staranje na drožeh, ki traja 24 mesecev v naših podzemnih kleteh: ta
kvalitetna izbira nam omogoča, da dosežemo veliko finost mehurčkov in aromatično eleganco. Ta
izvirna zmes Chenin Blanc, Cabernet Franc in Chardonnay ponuja mehurček značaja
z izjemno svežino.
OKUS
Barva: Svetlo rumena z zelenkastimi odtenki, fine mehurčke
Nos: Nežna mehurčkastost prinaša zračne arome, ki puščajo občutek svežine:
zelena jabolka...
...-Henry in Emmanuel Fourny vodita posestvo Veuve Fourny od leta 1993. Predstavljata 5. generacijo te čudovite kmetije, katere vinogradi so večinoma locirani v Vertusu (Côte des Blancs). Tla so apnenčasta, kredasta, vinifikacija pa zelo malo intervencionistična (indigene kvasovke, nizki odmerki, ki jih izvajamo le s sladkorjem iz grozdja itd.).
Vsebnost: 75cl
Tip: Mehurčkasto vino
Odmerjanje: Brut (6g/L)
Sort: 80% Chardonnay & 20% Pinot noir
AOC: Champagne 1er Cru
Zorenje: Za uživanje takoj in za shranjevanje do leta 2030
Temperatura postrežbe: 8-10°C...
DOMAINE DE LA BELLE ETOILE, družinska vinska kmetija v srcu apelacij Côteaux de l'Aubance in Anjou Brissac, se nahaja v dolini Loare v Brissac-Quincé. Neodvisni vinar, Vincent ESNOU, vam odpira vrata kmetije, da z vami deli svojo strast in odkrijete njegova vina iz Loare. Vincent vinificira in obdeluje 26 hektarjev kmetije, pri čemer ohranja družinske tradicije, ki so se prenašale od leta 1903.
K...
...Šampanjec
Mešanica:
Pinot Meunier - Pinot Noir
Potencial staranja:
Približno 2 leti
Vinifikacija:
Vino, pridobljeno iz mešanice brut šampanjca in rdečega vina iz šampanjske regije...
... barvo.
Njegova močna aroma razkriva note suhega sadja, citrusa, dotike suhega marelice in kutine.
Šampanjec Claude PERRARD Brut Tradition je idealen kot aperitiv s sirovimi gougères. Lahko ga postrežemo tudi kot predjed s šunko v listnatem testu.
Uspešno bo spremljal perutnino ali goveji file v omaki.
...Šampanjec Pragen z imenom "PRINCESS TIGRESS" /G3
(Brut Prestige) je 3. GENERACIJA s svojo etiketo v PSD.
Zato je to zelo visoko kakovosten šampanjec. Za posameznike in profesionalce, velike in majhne distribucije, HCR, dogodke in palače, ki ljubijo izjemne izdelke ...
Idealno za organizacijo vaših prestižnih VIP sprejemov.
Naša tradicionalna cuvée, izjemno zasnovana, je rezultat mešanice, ki...
...{"DESCRIPTION":"Zavezništvo značaja Pinot Meunier in\nfinesse Chardonnaya, Magnum je XL različica\nnaše steklenice ''BRUT PRESTIGE'', ki vas\nbo očarala s svojimi subtilnimi aromami in\nfineso svojih mehurčkov.\n\nASPECT VISUEL\nLepa mehurčkastost, barva slamnato rumena. Zelo\neleganten nos rdečega sadja, brioche in breskve.\n\nASPECT GUSTATIF\nMehurčkastost je nežna in prijetna. Vino je...
...Peneče vino svetle barve z zelenimi odtenki. Buket jabolk, cvetja in sadja. Fine in elegantne ustne note.
Domaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Regija: JUŽNO-ZAHOD
Barva: Bela
Sorta: Mauzac
Način pridelave: Prehod na ekološko pridelavo
Značaj: Brut, Sadno
Volumen: 75cl
Količina žvepla: zelo malo ali brez žvepla...
...VARIETA GROZDJA: 100% CHARDONNAY
METODA PRIPRAVE VINA: Tradicionalno penino zorimo v inox posodah 10 mesecev. Pred zamašitvijo smo dodali zlate bleščice in liker.
ALKOHOL: 12% Vol
DOZIRANJE: Tip Brut, 0,75% (približno 6g sladkorja na liter)
PACKAGING: steklenica 750 ml
OPOMBE O VINU: Čisto vino, rumenkasti odtenki. Vlak mehurčkov, ki napaja vztrajen pas finih mehurčkov. Fin in eleganten nos...
...Vinificiran po tradicionalni metodi, je vrhunec vseh velikih priložnosti: sprejemov, aperitivov, sladic.
Crémant d’Alsace je peneče vino, pridobljeno po tradicionalni metodi. Po prvi fermentaciji v posodi se vino stekleničijo, da se izvede druga fermentacija, ki ga naredi mehurčastega.
Vrhunsko vino za vse sprejeme, ob aperitivu, naravno ali v kir Royal.
Sort: 90% Pinot Auxerrois, 10% Riesling
Padavine: 550 mm/leto
Zorenje: 8 do 9 mesecev v stoletnih sodih
Alkohol: 12%
Temperatura postrežbe: 5-7°C
Zorenje: 2 leti...
... ustih je okrogla struktura, povezana z aromatično gostoto, ki jo nosi eleganten sadež. Meso je svilnato. Ženski ronski vino.","ACCORDS METS-VINS":"Zimske jedi, marinirane mesnine, BBQ rebra, divjačina. Močni kremni siri. Vino prestiža. Idealno za uživanje pri 17°C.","Contenance (L)":"0,75"}...
...Raznolika izbira izdelkov za vse priložnosti, šampanjec, vino, gurmanske jedi in izvirni izdelki Made In France
Predstavljamo raznoliko izbiro cuvéejev za ponudbo izjemnih šampanjcev.
Te izbire so skrbno izbrane pri manjših proizvajalcih, kar vam omogoča, da personalizirate poslovno darilo z možnostmi, kot so brut šampanjec, šampanjec blanc de blancs, rožnati šampanjec, šampanjci blanc de noirs...
Nahajajoč se blizu Bergeraca, posestvo GRANGE NEUVE proizvaja raznolika in tipična vina.
Vinograd se razteza na 70 hektarjih, od katerih je 26 hektarjev namenjenih pridelavi rdečih vin, 44 hektarjev pa pridelavi belih vin. Beluška sestava vključuje 80% Sémillon, 10% Muscadelle in 10% Sauvignon. Rdeča sestava vključuje 60% Merlot, 20% Cabernet Franc in 20% Cabernet Sauvignon. Tako posestvo GRANGE NEUVE proizvaja in trguje z naslednjimi vini: Monbazillac, Bergerac rdeče, Bergerac suho belo, Bergerac rosé, Côtes de Bergerac sladko, Tradicionalna metoda (brut peneče vino) in grozdni sok.
... tradicionalna metoda polsuha AOC. Vouvray tradicionalna metoda brut AOC. Vouvray moelleux AOC. Suha vina Vouvray AOC. Suha bela vina Touraine Sauvignon AOC. Vina de Pays Chardonnay. Vina de Pays Pinot Noir. Vinifikacija Pierre CHAINIER: TOURAINE SAUVIGNON AOC, VOUVRAY AOC. Opozorilo o alkoholu: zloraba alkohola je nevarna za zdravje, uživajte zmerno.
Proizvajalec vin iz Touraina. Proizvajalec vin iz Vouvraya: penina Vouvray brut, penina Vouvray polsuha, fine mehurčke Vouvray, bele Vouvray, bele Vouvray polsuhe, bele Vouvray sladke, bele Vouvray likerske. Mirna bela vina Vouvray. Proizvajalec rožnatih vin iz Touraina z finimi mehurčki. Neposredna prodaja vin iz Vouvraya. Neposredna prodaja vin iz Touraina. Izvoz vin iz Touraina. Izvoz vin iz...