...ORIGINE
Vin Rouge Cabernet Sauvignon Bordeaux
Le Château Cazeau jouit d’une magnifique chartreuse girondine dont les origines remontent au 16e siècle. Il est idéalement situé à Gornacau cœur de l’Entre-Deux-Mers, à seulement quelques kilomètres à l’est de Sauveterre de Guyenne.
Son vignoble de plus de 300 hectares bénéficie d’une situation exceptionnelle sur des coteaux argilo-calcaires...
Ustanovljeno v Rennesu leta 2011, naše podjetje se je specializiralo za distribucijo bioloških, biodinamičnih vin in vin brez sulfitov, namenjenih profesionalcem. V tesnem sodelovanju z vinogradniki, ki se zavzemajo za ekološke prakse, vam ponujamo paleto avtentičnih in okusnih vin.
Skozi leta smo razširili svoje dejavnosti in danes ponujamo bolj raznoliko paleto storitev.
Z več kot 25 leti izku...
...-Emilion. V središču se dviga 19. stoletja chartreuse, zidovi iz obdelanega kamna omogočajo, da njegova klet ponuja optimalne pogoje za zorenje vrhunskega vina, s konstantno temperaturo okoli 13°C. To vino simbolizira spoštovanje do terroirja in tradicionalnih vinifikacijskih metod: kvasovke so avtohtone, vinifikacije pa potekajo brez dodatnih izdelkov, kot to zahteva specifikacija ekološke kmetijstva.
Sorta: Merlot (70%), Cabernet Franc (25%), Cabernet Sauvignon (5%)
Proizvajalec: Družina Dupuy v Montagne (33570)
Formati in pakiranja: Steklenica (75cl) - Karton s 6 - 2021...
... se ponaša z zelo lepo svetlo rdečo barvo. Prvi nos, zelo obetaven, je bogat in izrazit. Razkriva note ribezov in češnje, ki se prepletajo z aromami cedre in začimb. Usta so slastna in teksturirana, poudarjena z zrelimi in kremastimi tanini. Dolg in mesnat zaključek, obogaten z notami blond tobaka in mentola, dopolnjuje popolno harmonijo tega vina.
...Vina: 30 hektarjev (v proizvodnji).
Appellation: Montagne Saint-Emilion
Tla: Glina – apnenec
Povprečna starost vinogradov: 40 let
Sorte: Merlot 19 ha 62
Cabernet Franc 7 ha 34
Cabernet Sauvignon 2 ha 59
Proizvodnja: 35 hektolitrov / ha
Izbor: ročni in sortirni miza Mistral ter optična naprava
Konzultant enolog: Hubert de Boüard de Laforest
Vinar: Coralie de Boüard de Laforest...
...Naša vinograd ponuja široko izbiro tipičnih provansalskih sort grozdja: Syrah, Grenache, Carignan, Cinsault, Cabernet Sauvignon, bela Ugni in Vermentino.
Stari in zelo kakovosten parcel Syrah se nahaja na severozahodu posestva: 0,65 hektarja, zasajenega že leta 1947. Ta parcela je zgodovinska tako v vinogradu kot v Provansi, saj je bilo zelo malo parcel zasajenih s tovrstnimi trtami pred letom...
...Tla:
Limono-Calcaire
Zlata medalja Gilbert in Gaillard
Vinifikacija:
Trgatev brez pecljev, dolga maceracija v inox posodah, nato zorenje v francoskih hrastovih sodih.
Svetla, granatno rdeča barva
Intenziven in bogat vonj, praženi, vanilijevi in
sladki vonji, obogateni z zrelim sadjem
kot je suhe slive.
V ustih so tanini svilnati in dobro
združeni.
Sestava: 100% Cabernet Sauvignon
Tla: Limono-Calcaire...
...MILLESIME : 2020
CEPAGE : Cabernet franc.
TERROIR : Ilovnata zemlja.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Grozdje je bilo obrano v odlični zrelosti. Maceracija 24 ur pri nizki temperaturi, da se izloči barva. Fermentacija v inox posodah pri nizki temperaturi, da se ohrani aromatični potencial sadja in njegova svežina.
APPELLATION : AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION : Privlačna barva, bakreno...
...Ime: IGP Côtes Catalanes
Sorta: 50% Cabernet Sauvignon – 50% Merlot.
Tla: Grozdje izvira iz aluvialnih tal Caudiès, ki so sestavljena iz ilovice in pomembnega deleža kamenja različnih vrst (kremen, granitni prodniki, apnenčasti bloki, skrilavci…), ki ga je prinesla reka.
Priprava: Grozdje se obira v napredni zrelosti, kar omogoča kislost, ki jo prinaša podnebje. Po odstranitvi pecljev celotne...
...Bordeaux
Zmes:
100% Cabernet Sauvignon
Potencial za staranje:
Približno 7 let
Vinifikacija:
Fermentacija v termoreguliranih inox posodah pri okoli 25°. Trajanje maceracije (15 do 25 dni) bo določeno glede na letnik in potencial vsake parcele. Vina se starajo in leskajo 12 mesecev. Redno prečrpavanje bo zagotovilo potrebno kisik za poroko taninov lesa in vina.
...Vina Kanonkop so znana po vsej Južni Afriki zaradi svoje kakovosti, čistosti in finega okusa.
Cabernet sauvignon iz posestva je temen, z neverjetno kompleksnimi aromami, kot so vlažni tobak, hrastove začimbe, malinov preliv, chai čaj in sveža zemlja. Okus je prav tako raznolik - lahko zaznate note sladkega malin in višnje z zrnci pražene kave. Tannini so neposredni in uravnoteženi.
Priporočamo, da ga uživate z omakami ali lepo kosom govedine.
...{"VINIFIKACIJA":"Cabernet Sauvignon je pozna sorta grozdja, ki se obira na koncu trgatve ob optimalni zrelosti.\nV kleti se grozdje takoj stisne in odstrani peclje, nato pa fermentira z dolgo tradicionalno maceracijo (približno 3 do 4 tedne, pri nadzorovani temperaturi: med 25 in 28°C), da se izvlečejo barva in tanini, hkrati pa se ohrani svežina arom in začimb.\nVina se nato ločeno starajo v...
...Vino: Ta čudovita rosé vina iz posestva Figuière vam bo prinesla veliko užitka in svežine za vaše sončne poletne večere! Njegove citrusne note (grenivka, limona), breskev in jagoda ter lepa mineralnost vas bodo takoj popeljale pod provansalsko sonce, da se napolnite z sprostitvijo. Eleganten užitek, ki ga lahko delite brez zadržkov!
Vsebnost: 75cl
Tip: Rosé vino
Sorta: Grenache, Cinsault, Syrah, Cabernet-sauvignon
IGP: Sredozemlje
Zorenje: Uživajte že zdaj in ga hranite do leta 2026
Temperatura postrežbe: 8-10°C...
...Eleganten in močan rdeči vino.
Iz mešanice, kjer prevladuje Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc in Petit Verdot, je cuvée "Tradition" prestižna cuvée gradu.
Po klasični bordojski vinifikaciji z dolgo maceracijo, se vina v celoti starajo v novih hrastovih sodih od 12 do 18 mesecev.
Tako odkrijemo vanilijeve, pražene in začinjene note, kar mu omogoča, da doseže pomemben potencial za zorenje.
Barva: Rdeča
AOC: Bordeaux Supérieur
Vinogradi: Glinasto-peščena prst
Vinifikacije: Celotno staranje v novih hrastovih sodih od 12 do 18 mesecev
Nagrade in medalje: Srebro v Los Angelesu...
...Saumur BRUT ali 1/2 suho AOP Tradicionalna metoda
VINIFIKACIJA: Naš Saumur Brut je izdelan po tradicionalni metodi. Ta vino
ima pomembno staranje na drožeh, ki traja 24 mesecev v naših podzemnih kleteh: ta
kvalitetna izbira nam omogoča, da dosežemo veliko finost mehurčkov in aromatično eleganco. Ta
izvirna zmes Chenin Blanc, Cabernet Franc in Chardonnay ponuja mehurček značaja
z izjemno svežino.
OKUS
Barva: Svetlo rumena z zelenkastimi odtenki, fine mehurčke
Nos: Nežna mehurčkastost prinaša zračne arome, ki puščajo občutek svežine:
zelena jabolka...
...prijeten za pitje.
Uživati ga je mogoče skozi celoten obrok, od predjedi do glavnih jedi.
Postrežemo dobro ohlajen.
Izdelek: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet
Površina: 2 ha
Sorta: 80% Merlot, 20% Cabernet
Terroir: ilovnato-kalcitna tla
Vid: jasen, sijoč, granatna barva
Nos: sadni in izrazit
Usta: bogata, sadna in dolga...
...{"PACKAGING":"750 ml","rouge boisé et charpenté":"dolgo v ustih","Conseils":"Spremlja vse obroke, še posebej rdeče meso in sire, servirati med 16 in 18 °C.","Cépages":"80% MERLOT, 20% CABERNET SAUVIGNON","REGION de PRODUCTION":"Bordeaux","grand vin de bordeaux":"kartoni po 6","Sol":"glina in apnenec","NOTES":"Nos se odpre z notami rdečega sadja, napad v ustih je prevladujoč s sadjem.","APPELATION...
... postopek Bucher Inertys znatno zmanjšuje raztopljen kisik v vinah in spreminja njihov organoleptični značaj.
Za Philippea Darrieta, profesorja, direktorja raziskovalne enote OEnologije ISVV Bordeaux: „Rdeča vina iz stiskanja (Merlot in Cabernet Sauvignon), pridelana leta 2014 in 2013 (Merlot) s stiskanjem pod nevtralnim plinom, izražajo bolj fine arome, ki jih malo zaznamujejo rastlinske aromatične...
... proizvajajo na 25 hektarjih, ki so večinoma sestavljeni iz Merlota, pa tudi iz Cabernet Franc in Cabernet Sauvignon. Parcela Sauvignon Blanc in kmalu tudi Semillon sta namenjeni proizvodnji našega belega vina.
Ne oklevajte in nas kontaktirajte za več informacij!
... Bordeauxa: Merlot (40 %), Cabernet Franc (35 %), Cabernet Sauvignon (25 %).
Vina Château Brande-Bergère so bila večkrat nagrajena (zlata medalja v Parizu, World Wine Award s strani Decanter, ocene najboljših vinskih kritikov in priznanje najboljših restavracij, kot je Arpège v Parizu, ki ima tri Michelinove zvezdice).
Znana britanska kritičarka Jancis ROBINSON je Château Brande-Bergère Cuvée...
... "TERROIR DE LAGRAVE". Podjetje ponuja široko paleto belih, rdečih in rose vin v AOC GAILLAC in Côtes du Tarn. Rdeče sorte grozdja, ki se uporabljajo, so Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah in Gamay. Bele sorte grozdja, ki se uporabljajo, so Loin de l’Oeil, Mauzac in Sauvignon.
... Château Grand Bertin de St Clair. Sorte rdečih vin so Cabernet Sauvignon in Merlot. Belo vino, ki ga proizvajajo, je suho belo vino iz sorte Sauvignon, vinske trte, ki rastejo na ilovnatih tleh, so povprečno stare 10 let.
Vina, ki jih proizvaja družinski vinograd, so vina visoke kakovosti, redno so nagrajena v vodnikih in na tekmovanjih. COMPAGNET VINS distribuira svoja vina distributerjem, uvoznikom, vinotekam, veletrgovcem v Franciji in v tujini.
...-Sauvignon in Cabernet-Franc, ki so povprečno stari 25 let in uživajo zelo razumno gostoto sajenja. Château išče ravnotežje med sadjem, začimbami in lesom za svoja vina. Vina Château CANTINOT so elegantna in imajo taninsko mehkobo.
... glinastimi podlagami. Uporabljamo razumno pridelavo, ki spoštuje okolje. Naša vina so avtentična in odražajo kraj, kjer jih pridelujemo, severni Médoc, ter naše znanje. Člani naše ekipe delajo skupaj z enim skupnim ciljem: iztisniti ves potencial naše zemlje, da bi pridelali 5 cuvéejev z različnimi osebnostmi.
... izjemen terroir omogoča izdelavo kompleksnega, izvirnega vina z idealno ravnotežjem med strukturo in sadnostjo, zahvaljujoč redkemu mešanju plemenitih sort, kot so Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah in Grenache. Posestvo je bilo vedno obdelovano z nežnimi tehnikami, ki dovoljujejo obdelave in gnojila le v primeru nuje.
Pustite se presenetiti s kakovostjo tega izdelka in očarati z metodo vinifikacije...
...Vinograd, ki je vključen v zadrugo, obsega 320 ha (50 % oléronskega vinograda). Na tej površini je 220 ha namenjenih konjaku in Pineau des Charentes (sorti Ugni Blanc in Colombard), 25 ha je zasajenih s sortama Sauvignon in Chardonnay za bele vina de pays, ter približno 75 ha rdečih sort (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) za rdeča vina de pays in rdeči Pineau. Naši vinogradi so obdelani s strani moških in žensk, katerih povprečna starost je okoli 42 let, kar je razmeroma mlado in nakazuje lepe možnosti za razvoj.
Grad HOSTENS PICANT ima 42 hektarjev vinogradov na hribovitem terenu v Bordeauxu. Posajene sorte so za rdeče vino Merlot in Cabernet franc ter za belo vino Sémillon, Sauvignon in Muscadelle. Pri pridelavi grozdja ne uporabljajo nobenih kemikalij, vsi deli vinograda pa se opravljajo ročno. Vina gradu HOSTENS PICANT se tržijo v Franciji in na izvozu.