S svojimi koreninami v srcu bordojskega vinograda je Maison Le Star, z 5 gradovi in skoraj 600 hektarji vinogradov, danes pomembna referenca v Bordeauxu. Ustanovljena je bila leta 2016 po združitvi dveh zgodovinskih trgovskih hiš, vodi pa jo Guillaume Brochard, strasten ljubitelj vina in podjetnik iz luksuznega sektorja.
Maison Le Star združuje sodoben pristop k vinu s spoštovanjem do tradicional...
...Grozdje se obira ročno. Za to Cuvée uporabljamo le prve pritiske
le prve pritiske naših najboljših letnikov.
Vino zori v cisternah le med prvo alkoholno fermentacijo.
približno 3 mesece, nato pa sledi stekleničenje z našo drugo fermentacijo
drugo fermentacijo za ustvarjanje finih mehurčkov.
Vino nato zori na letvicah najmanj 1 leto
za optimalno kakovost.
Kombinacija hrane in vina:
Blanc...
...Več kot 100 let izkušenj v penini z našim podizvajalcem SVM.
- Postopek temelji na metodi Charmat (fermentacija poteka v zaprti posodi, kot pri francoskih jabolčnih vinih ali italijanskih proseccih).
- Usklajevanje z svetovnim trendom sladkih okusov in cen.
- Sektor odprt za inovacije in privabljanje novih potrošnikov.
- Več možnih kombinacij (v primerjavi z izvorom vina, alkoholom, mehurčki, sladkostjo, aromami, barvami…)
- Moderno in fleksibilno proizvodno orodje.
- Zmožnost predlaganja prilagoditve embalaže že od 600 steklenic in popolne prilagoditve (vino + embalaža) od 6000.
...Degustacija
Lepo usklajeno kislo in sladko. To je slasten, svež in rahlo mehurčkastvino, kjer liker iz grozdnega soka po želji uravnava mineralnost in živahnost tega vina iz dežele Gaskonije.
Vinifikacija
aperitiv, piškoti, torte
Pakiranje: Karton s 6 steklenicami po 75cl
Domaine: Maison Cheval Quancard
Appellation: Vino iz Francije
Cépage: Colombard, Ugni blanc
Label: Mizo vino...