...Vitigno: 100% Arneis. Vinifikacija: fermentacija v inox posodah pri temperaturi 18°C za 3 tedne. Zorenje: zorenje "sur lies" v inox posodah približno 8 mesecev. Barva: svetlo rumena z rahlim zelenkastim odtenkom. Aroma: nežna in cvetna, bogata z sadnimi notami, ki spominjajo na jabolko in zrelo hruško. Okus: slan in poln z dolgotrajnim zaključkom. Alkoholna stopnja: ±13,5% Kulinarična kombinacija: odlično kot aperitiv; primeren za predjedi, nežne testenine, jedi iz rib in bele mesnine. Postrežemo pri temperaturi približno 8°C...
Francija, Paris
...Semolina iz trde pšenice, Jajca 30%, Prah rdeče pese, Vino Barolo DOCG 2%. Lahko vsebuje sledi mehkužcev. Za približno 3/4 oseb. 6/7 minut kuhanja v veliki količini vrele slane vode. Odcedite in začinite. Priporočamo omako s tartufi (bele ali črne), z mesom, z zelenjavo. Rdeče vino (Barolo, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba) ali belo vino (Roero Arneis, Gavi di Gavi) iz istega terroirja bosta ustvarila popolno kombinacijo. Ean13:3701511702359 Referenca:TagliatelleBioVinItalie1...
... izključno vina DOC in DOCG, in sicer: Barbaresco DOCG, vinogradi Gallina in Gaia; Moscato d'Asti DOCG; Roero Arneis DOCG; Barbera d'Alba DOC, vinograd Gallina; Dolcetto d'Alba DOC, vinograd Cottà; Langhe Nebbiolo DOC. Podjetje San Michele, po želji pokojnega župnika, svojega ustanovitelja, je neposredna dedinja in nadaljevalka politike kakovosti Kleti župnika Neive, znane v Italiji in v tujini po plemenitosti svojih vin in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno, ki je prenehala obstajati ob smrti njenega ustanovitelja.
...Cantina Pertinace proizvaja vina visoke kakovosti: Barbaresco, Barolo, Dolcetto d'Alba, Nebbiolo, Barbera, Chardonnay, Roero Arneis, Moscato in Grappa.