Francija, Gisay La Coudre
...Ta začimba je nastala iz redukcije našega medenega kisa, ki koncentrira njegove sladkorje in arome. Njegov videz je razkošen, njegova kislost pa nizka (4,5°). To je vzburjenje za naše brbončice, prav tako kot nežnost za želodec. Njegove okuse boste lahko uporabili tako za solate ali surove zelenjavne jedi, kot tudi za kuhanje rib in belih mesnin. Čudovita odkritja za vsakega epikurejca! Nima roka uporabnosti. Referenca: BALSA100...
Nemčija, Bad Bramstedt
... nekdanjega preprostega jušnega zelišča se je razvila mednarodno priljubljena začimba. Peteršilj daje skoraj vsem slanim jedem uravnotežen osnovni okus. Hladne jedi, kot so solate, jajca, surova zelenjava in dipi na osnovi skute, kremnega sira ali jogurta, dobijo z malo peteršilja začinjen-svež zaključek. Tudi tople jedi, kot so svetle omake, ribje priprave, perutnina in nadevi za pečenko, prav tako.
Tunizija, Tunis
...Rezalnik za zelenjavo, čebulo in solato julienne Rezalnik je popolnoma prilagojen za rezanje solat in zelenjave ali trdih sadežev. 1/ Velik odprtina za izdelke, kot so zelje, listnata zelenjava, različne solate 2/ Majhna odprtina za dolge izdelke - kumare, bučke, korenje, redkvice itd. Široka izbira dodatkov za rezanje Za različne vrste rezanja - rezine, kocke, palčke, naribano (surova zelenjava...
Francija, Saint Germain En Laye
...Maroko meta je meta z okusom, ki je še posebej primeren za pripravo mete čaja. Obogati okus brezokusnih zeliščnih čajev, lahko pa se uživa tudi samostojno kot vroč ali hladen čaj, zaradi svojega osvežilnega okusa. Obogati številne jedi, od predjedi (solate, surova zelenjava, tabbouleh...) do sladic (sadne solate, torte, marmelade). Francoska rastlina, pridelana v ekološkem kmetijstvu, iz permakulture, ročno obirajoča in sušena na mrežah po tradicionalni metodi sušenja. Latinsko ime: Spicata nanah Oblika: suhi listi...
Belgija, Izegem
... zelenjave (Ko govorimo o pripravljenih jedeh, se seveda spomnimo na pripravljene zelenjave), Surova zelenjava, Hladne jedi, Italijanske in španske mesne delikatese, Sir (Siri, raclette, trdi, poltrdi, mehki, modri, sveži, kozji ali lahki siri). Prav tako omake, olja in začimbe, tapas in namazi, testenine, sendviči in presenečenja, pijače, kava in sladkor, kruh, marmelade in čokolade, piškoti, izdelki brez sladkorja, mlečni izdelki in jogurt, oreščki, fige, datlji, sladkarije in na koncu razno.