...Vino za užitek, ta „tradicionalna metoda“ se lahko pije ob vseh priložnostih: kot aperitiv, kir ali kot sladica ob sladkih pitah, tortah itd.
Domaine:DOMAINE DE L'EPINAY
Appellation:VIN DE FRANCE
Regija:VAL DE LOIRE
Barva:Bela
Sortiment:Chardonnay 50 % / Folle Blanche 35 % / Pinot Noir 15 %
Način pridelave:Ekološko
Volumen:75cl
Teža:1 kg
Značaj:Brut...
...Baklava je večplastna sladica iz filo testa, polnjena s sesekljanimi pistacijami ali orehi, in sladkana s sirupom. Bila je ena najbolj priljubljenih sladkih peciv osmanske kuhinje. Mi, družina gulşenoglu, že več kot 20 let proizvajamo baklavo v Bursi (90 minut od Istanbula). V naših izdelkih ne uporabljamo dodatkov ali glukoznega sirupa. Proizvajamo okusne baklave z skrbno izbranimi pistacijami...
...„revani“ - tradicionalna grška sladica), pomarančna pita, jabolčna pita, tarte tatin, piškoti.
Izdelek je na voljo v pakiranjih: 15 kg papirnate vreče, okus pomaranče.
Predstavitev na portugalski televiziji: https://www.youtube.com/watch?v=MJ1m1LutnNU...
... ali mehki sir, svež sir, sladica
Vinification
Predfermentacijska maceracija traja 10 dni pri 8°C. Alkoholna fermentacija je sledila klasični vinifikaciji z manjšimi dnevnimi remonti za spodbujanje ekstrakcije. Po malolaktični fermentaciji v sodih, je zorenje na drožeh trajalo 4 mesece.
Œil: globoka in impresivna barva
Nasvet enologa: postrežemo pri 17°C
Stopnja alkohola: 13,5%
Čas zorenja: 34 let
Pakiranje: Karton s 6 steklenicami po 75cl
Domaine: Château Lascombes
Appellation: Margaux
Millésime: 2016
Kultura: Tradicionalna
Oznaka: Kontrolirano poreklo...
...Sladoled je tradicionalnasladica, ki je priljubljena v ukrajinskih gelaterijah. Mlečno-kremasta osnova in izrazita aroma vanilije sta združeni v zamrznjeni dobrotici, ki se topi le v ustih.
Sladica je pripravljena za uživanje takoj. Ne topi se na vročini, zato je priročno, da jo vzamete s seboj na sprehod, v kino ali na potovanje. Odlično se uživa tako posamično kot v kombinaciji z dišečo kavo ali hladnim Proseccem. Sublimiran sladoled se uporablja tudi za okraševanje eklairjev, čokolade in ročno izdelanih sladkarij.
Proizvodnja bombonov: mandljevih, čokoladnih, mandljevih z okusi, sadnih bombonov s čokolado, sadnih bombonov v obliki kamenčkov, piškotnih bombonov, kamenčkov s čokolado z jagodo ali pomarančo, klasične ali s perlami čokoladne olive, karamelizirani oreščki in piškoti. Karamele na palčki z okusi in oblikami, čokoladne palčke, tradicionalnasladica kataifi in baklava, sladice na žlico, marshmallows.
...Scorzetta je tipična tradicionalnasladica iz Bernalde, ki je danes postala klasična in iskan sladek. V zgodovinski slaščičarni l'Orchidea, instituciji Bernalde, mestecu z globokimi tradicijami v provinci Matera, slaščičar Vincenzo Zito že več kot 50 let pripravlja scorzette di Bernalda po stari tradicionalni recepturi, s pomočjo skrbno izbranih surovin in vrhunskih sestavin, obdelanih tako, kot...