Turcia, Akdeniz / Mersin
...Tradicionalna sladica, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Njegov mlečni in kremast okus mora biti razlog.
Francija, Soing-En-Sologne
...Vino za užitek, ta „tradicionalna metoda“ se lahko pije ob vseh priložnostih: kot aperitiv, kir ali kot sladica ob sladkih pitah, tortah itd. Domaine:DOMAINE DE L'EPINAY Appellation:VIN DE FRANCE Regija:VAL DE LOIRE Barva:Bela Sortiment:Chardonnay 50 % / Folle Blanche 35 % / Pinot Noir 15 % Način pridelave:Ekološko Volumen:75cl Teža:1 kg Značaj:Brut...
Turcia, Bursa
...Baklava je večplastna sladica iz filo testa, polnjena s sesekljanimi pistacijami ali orehi, in sladkana s sirupom. Bila je ena najbolj priljubljenih sladkih peciv osmanske kuhinje. Mi, družina gulşenoglu, že več kot 20 let proizvajamo baklavo v Bursi (90 minut od Istanbula). V naših izdelkih ne uporabljamo dodatkov ali glukoznega sirupa. Proizvajamo okusne baklave z skrbno izbranimi pistacijami...
Grčija, Ionia, Thessaloniki
Francija, Auxerre
... ali mehki sir, svež sir, sladica Vinification Predfermentacijska maceracija traja 10 dni pri 8°C. Alkoholna fermentacija je sledila klasični vinifikaciji z manjšimi dnevnimi remonti za spodbujanje ekstrakcije. Po malolaktični fermentaciji v sodih, je zorenje na drožeh trajalo 4 mesece. Œil: globoka in impresivna barva Nasvet enologa: postrežemo pri 17°C Stopnja alkohola: 13,5% Čas zorenja: 34 let Pakiranje: Karton s 6 steklenicami po 75cl Domaine: Château Lascombes Appellation: Margaux Millésime: 2016 Kultura: Tradicionalna Oznaka: Kontrolirano poreklo...
Ukrajina, Kyiv
...Sladoled je tradicionalna sladica, ki je priljubljena v ukrajinskih gelaterijah. Mlečno-kremasta osnova in izrazita aroma vanilije sta združeni v zamrznjeni dobrotici, ki se topi le v ustih. Sladica je pripravljena za uživanje takoj. Ne topi se na vročini, zato je priročno, da jo vzamete s seboj na sprehod, v kino ali na potovanje. Odlično se uživa tako posamično kot v kombinaciji z dišečo kavo ali hladnim Proseccem. Sublimiran sladoled se uporablja tudi za okraševanje eklairjev, čokolade in ročno izdelanih sladkarij.
Grčija, MANDRA ATTIKIS
Proizvodnja bombonov: mandljevih, čokoladnih, mandljevih z okusi, sadnih bombonov s čokolado, sadnih bombonov v obliki kamenčkov, piškotnih bombonov, kamenčkov s čokolado z jagodo ali pomarančo, klasične ali s perlami čokoladne olive, karamelizirani oreščki in piškoti. Karamele na palčki z okusi in oblikami, čokoladne palčke, tradicionalna sladica kataifi in baklava, sladice na žlico, marshmallows.
...Scorzetta je tipična tradicionalna sladica iz Bernalde, ki je danes postala klasična in iskan sladek. V zgodovinski slaščičarni l'Orchidea, instituciji Bernalde, mestecu z globokimi tradicijami v provinci Matera, slaščičar Vincenzo Zito že več kot 50 let pripravlja scorzette di Bernalda po stari tradicionalni recepturi, s pomočjo skrbno izbranih surovin in vrhunskih sestavin, obdelanih tako, kot...