Madžarska, Budapest
...Semena fenkola so edinstvena začimba, razvrščena med stročnice, znana po svojem nekoliko grenkem okusu in močni aromi. Ta semena so osnovna sestavina indijske kuhinje in so del mešanice petih začimb v Bengaliji. Na Daljnem vzhodu se fenkol uporablja kot začimba za vlaganje, medtem ko se v suhi obliki uporablja zmerno zaradi svoje prevladujoče arome in okusa. Mleta semena fenkola lahko dodamo falafelu, jedem iz čičerike in pire krompirju. Kljub svojemu sladkemu vonju po javorjevem sirupu, ko se infundira kot čaj, je fenkol precej grenak in ga je treba uporabljati previdno.
Nemčija, Heidelberg
Diafood GmbH je vodilno podjetje na področju predelave rastlinskih surovin, specializirano za visokokakovostno suho zelenjavo, aromatične rastline in bio-proizvode. Z več kot 35 leti izkušenj si je Diafood s kakovostjo in trajnostjo pridobil odličen ugled. Podjetje sodeluje izključno s certificiranimi dobavitelji, ki izpolnjujejo stroge bio-kakovostne standarde. Posebna pozornost je namenjena pro...
Nemčija, Bad Bramstedt
... nekdanjega preprostega jušnega zelišča se je razvila mednarodno priljubljena začimba. Peteršilj daje skoraj vsem slanim jedem uravnotežen osnovni okus. Hladne jedi, kot so solate, jajca, surova zelenjava in dipi na osnovi skute, kremnega sira ali jogurta, dobijo z malo peteršilja začinjen-svež zaključek. Tudi tople jedi, kot so svetle omake, ribje priprave, perutnina in nadevi za pečenko, prav tako.
Bolgarija, Sofia
... Angleži uporabljali za pripravo tonik pijač. Uporaba: je zelo cenjena začimba za zelenjavne enolončnice in juhe, zlasti tiste na osnovi rib. Za pripravo čaja: prelijte 1-2 čajni žlički na skodelico (250 ml) vrele vode in pustite, da se pari 5-10 minut, odvisno od okusa. Za kuhanje zdrobite posušeno zelišče levstika na začetku kuhanja za daljši okus. Pakiranje: 125g, 250g in na kilogram.
...Kimijeva semena; spadajo v družino peteršilja in jih lahko opredelimo kot semenski del enoletne zeliščne rastline. Njegovo znanstveno ime je cuminum cyminum. Kimij je poleg tega, da je zelo pogosto uporabljen začimba v indijski kuhinji, tudi pri nas zelo razširjen. Kakšne so koristi kimijevih semen? - Podpira imunski sistem. - Pomaga pri uravnavanju prebave. - Pomaga pri razvoju kosti in mišic...
Francija, Renaison
...Semena Carom prinašajo note timijana ali peteršilja v azijski kuhinji, zlasti v severni Indiji, kjer je Carom sestavni del družinske začimbnice. Ta začimba se še posebej dobro ujema z zelenjavo ali ribjimi curryji. Cenimo jo tudi, ko diši po indijskih kruhkih (chapati ali papadam). Izvor: Severna Indija Kakovost: razred A...

Aplikacija europages je tu!

Uporabite naše izboljšano iskanje ponudnikov ali ustvarite povpraševanja na poti z novo aplikacijo europages za kupce.

Prenos v trgovini App Store

App StoreGoogle Play