... uravnotežen zaključek.
KOMBINACIJE JEDI IN VINA
Postrezite pri temperaturi okoli 16°C ob črni klobasi in pireju iz krompirja, dušenju svinjske ličnice v rdečem vinu ali z dušenim zajcem z čebulo.
Regija: Beaujolais
Sorta: Gamay Noir
Vinograd: granitna tla – celinska klima...
...Le Savon Noir d’Amélie, koncentriran v oljčnem olju, je ekološki izdelek, ki čisti in odmašči vse površine, ščiti tla in odstranjuje madeže iz perila.
Zasnovan in izdelan v Franciji, je ta izdelek formuliran brez dišav in barvil, njegova embalaža pa je izdelana iz recikliranih materialov.
...Château Montana - Côtes du Roussillon L'Astre Rouge rdeče
Côtes du Roussillon Villages Les Aspres
Trgatev brez pecljev, karbonična maceracija na Carignanu, hladna predfermentacija za 2 drugi sorti v termoreguliranih posodah.
Degustacija:
Barva je intenzivna, rubinasta z vijoličnimi odtenki.
Nos je močan in kompleksen, note sladkega korena, začimb in temnega sadja.
Okus je okrogel in širok.
Ujemanje jedi in vin
Pečena jagnjetina, pečen camembert.
Sestava: Syrah - Carignan - Grenache noirTla: Argilo-Calcaire, terroir Aspres...
...Sladko!
Domaine: Dva brata Charles-Henry in Emmanuel Fourny vodita posestvo Veuve Fourny od leta 1993. Predstavljata 5. generacijo te čudovite kmetije, katere vinogradi so večinoma locirani v Vertusu (Côte des Blancs). Tla so apnenčasta, kredasta, vinifikacija pa zelo malo intervencionistična (indigene kvasovke, nizki odmerki, ki jih izvajamo le s sladkorjem iz grozdja itd.).
Vsebnost: 150cl
Tip: Mehurčkasto vino
Odmerjanje: Brut (6g/L)
Sortiment: 70% Chardonnay & 30% Pinot noir
AOC: Champagne 1er Cru
Zorenje: Uživati je mogoče takoj in hraniti do leta 2030
Temperatura postrežbe: 8-10°C...
... peščena tla, ki omogočajo tartufom, da se razvijajo v ugodnih pogojih. Do danes vam črni diamant lahko ponudi sveže tartufe v sezoni in tartufe v polkonzervi, maslo in sir. Vsi ponujeni izdelki so na osnovi tartufov brez sintetičnih arom in konzervansov.