...Ricotta je stranski proizvod, ki nastane iz sirotke, ki ostane po predelavi sira.
Za pridobitev mehkejše in nežnejše ricotte se sirotka obogati z dodatkom svežega mleka. Izdelek se pridobi s segrevanjem sirotke na temperaturo približno 80 °C, nato se ohladi in prenese v homogenizator, ki ga izravna in segreje na temperaturo 72 °C. Ko so ustrezni vsebniki napolnjeni, se ricotta prenese v hlajenje...
Kot STK MAKINA in MILKMAN MAKINE proizvajamo mlekarniške stroje in opremo za mlečne izdelke, kot so pasterizirano mleko, jogurt, sir, maslo, smetana, sladoled in tako naprej. Proizvajamo serijske pasterizatorje, ploščne pasterizatorje, homogenizatorje, hladilne rezervoarje za mleko, rezervoarje za shranjevanje mleka, rezervoarje za obdelavo sira in drugo opremo, ki se uporablja v mlekarniškem sekt...
... Lt/h, 5 stopenj, temperatura vhodnega produkta +4 °C, stopnja pasterizacije 90 °C, temperatura izhodnega produkta +4/+85 °C, obstaja separator smetane in homogenizator. Pasterizator ima enoto za samodejno hlajenje.
... sredstvo.
– Izmenjevalnik toplote s ploščami, nameščen na konstrukciji iz masivnega nerjavečega jekla AISI 304.
– Ima naslednji termični cikel: 4-40-70-82-52-16-4;
– Hladilnik
– Cirkulacijska črpalka za mleko
– Črpalka za vročo vodo
– Črpalka za dovod mleka k pakiranju
– Homogenizator
– Posoda s konstantno raven 100 L
– Asameter
– Separator za čiščenje in smetano
– Kompresor za stisnjen zrak 30 L
– 2 avtonomni hladilni posodi za shranjevanje pasteriziranega mleka po 300 L.