Italija, Ponte Galeria
...Pripravljena po originalni japonski metodi, je Unagi Kabayaki iz Nipponie filet japonske anguille, pečen v omaki Kabayaki po tradicionalni japonski metodi in zamrznjen, da ohrani vse organoleptične lastnosti te vrste. Unagi Kabayaki je najbolj cenjena in znana japonska jed na osnovi anguille na svetu. Gre za filete anguille, marinirane v sladki omaki na osnovi soje in mirina, ter pečene na žaru...
Francija, Le Puy Ste Reparade
...Bois des Fées Rosé AOP Coteaux d'Aix-en-Provence Ekološko rosé vino Sorta grozdja Syrah 60% - Cabernet Sauvignon 30% in Grenache 10%. Okus Okus je močan in kompleksen. - Tekstura: izrazita in topla. - Arome: melona, vinska breskev in sveže rdeče sadje. - Pookus: crescendo na notah grenivke in ječmenovega sladkorja, ter ječmenovega sladkorja, z lepo živahnostjo. Kombinacije s hrano: - Lobster z armorikansko omako. - Panaširane školjke z citrusno omako. - Narezana raca z omako iz brusnic. - Japonska kuhinja. - Rdeča sadna šarlota.
Združeno kraljestvo, London
...Miso je tradicionalna japonska začimba. Pridobiva se z fermentacijo soje ali čičerike s soljo in kōji (okužena riž) ter včasih z rižem, ječmenom, algami ali drugimi sestavinami. Poln je dobrot, z značilnim okusom, ki ga je treba osvojiti. V skledo s toplo vodo (ne višjo od 75 stopinj Celzija) dodajte žlico Belbri miso paste in dobro premešajte. Nato dodajte izbrane zelenjavne sestavine za skledo...
Francija, Saint Lambert De La Potherie
Poljska, Łódź
...Restavracija HOT WOK & POT - tajska, indijska in japonska kuhinja. Novo mesto na kulinarični karti Łodzi, kjer se lahko prepustite barvitemu svetu orientalske kuhinje. Naša restavracija se ponaša z izjemno prijetno atmosfero, v kateri boste spoznali okuse oddaljene Azije. Naši zaposleni vsak dan izbirajo najkakovostnejše sestavine, kot so zelenjava, sadje, meso, ribe in morski sadeži, ki jih...