Bolgarija, Sofia
... Masala blagodejen učinek na zdravje tistih, ki jo uživajo. Ime Tikka Masala je bilo prvič omenjeno in najdeno v mogulski cesariji v Južni Aziji. Nato je ime izginilo za stoletja. Kasneje je postalo zelo priljubljena začimba v Evropi sredi 20. stoletja. Številni indijski migranti so prišli v to obdobje v Združeno kraljestvo, odprli restavracije in začeli postreči piščanca Tikka Masala, kar pomeni piščanca, kuhanega v številnih začimbah. Nekaj let pozneje Pakiranje: 250g, 500g in na debelo...
Francija, Renaison
...Massala je indijski izraz, ki pomeni "začimba" ali "mešanice začimb" (v zahodnem svetu pravimo curry - curry je preprosto mešanica začimb, ne pa začimba sama po sebi). Tikka Massala je druga najbolj priljubljena mešanica po Garam Massala. Uporablja se v indijski kuhinji, predvsem v znanem Piščancu Tikka Massala, tej kremasti in hudičevo okusni recepturi (a pozor, zelo bogati!).