Med številnimi projekti, Vina in eliksirji Franchimont na lokalnih praznikih in trgih ponujajo tradicionalni lokalni recept, ki so ga predelali: vino iz sadja, v katerem se namakajo divje rože… razumeli ste, cvet Franchimont je nastal! Medtem so posadili parcelo bezga in jim je prišla ideja, da ga zmešajo z medeno pijačo … pravi užitek: tukaj je rojstvo cveta ljubezni!
Francija, Tain L Hermitage
Podjetje Gâteau Dauphinois ročno oblikuje in proizvaja piškote z nadevom iz sadja brez barvil in konzervansov, že od očeta do sina. Zaradi svojega uspeha in kakovosti podjetje prodaja svoje izdelke v Franciji in zdaj tudi v tujini. Njihov tradicionalni recept in proizvodnja, brez konzervansov, barvil ali umetnih arom, omogočajo, da ta slastni kolač ostane svež več mesecev.
Španija, Cordoba
Gazpacho je hladna, nežna in osvežilna pijača ali juha, ki izvira iz Sredozemlja in se predvsem uživa poleti. Razlika med salmorejom in gazpachom je ta, da tradicionalni recept za gazpacho daje pijačo, kar pomeni, da se gazpacho lahko pije neposredno iz kozarca, medtem ko se salmorejo uživa s žlico in prilogo. Recepti za gazpacho so poceni, osvežilni in zelo hranljivi, tukaj pa vam bomo...
...Scorzetta je tipična tradicionalna sladica iz Bernalde, ki je danes postala klasična in iskan sladek. V zgodovinski slaščičarni l'Orchidea, instituciji Bernalde, mestecu z globokimi tradicijami v provinci Matera, slaščičar Vincenzo Zito že več kot 50 let pripravlja scorzette di Bernalda po stari tradicionalni recepturi, s pomočjo skrbno izbranih surovin in vrhunskih sestavin, obdelanih tako, kot...
Priljubljene države za to iskalniško poizvedbo