...Škotski viski, ali Scotch, je ena izmed najbolj spoštovanih in ikoničnih žganih pijač na svetu, znan po svoji bogatosti, kompleksnosti in starodavnih tradicijah. Proizvaja se izključno na Škotskem po strogih pravilih, Scotch se destilira iz ječmena in stari vsaj tri leta v hrastovih sodih. Vsaka regija Škotske prinaša svoj edinstven značaj whiskijem: viskiji iz Highlands so pogosto robustni in začinjeni, medtem ko so tisti iz Lowlands lažji in cvetlični. Otoki, kot je Islay, so znani po svojih turfenih viskijih z dimljenimi in jodnimi aromami.
...CÉPAGES : 35% Merlot; 15% Cabernet Sauvignon; 50% Cabernet Franc
2016 : WINE ENTHUSIAST : 90/100 : « Dvanajst mesecev v lesu in bogati tanini so se združili, da so temu vinu dali močan in strukturiran značaj. Sočen podton črnih sliv in kislost bosta verjetno še naprej zagotavljala svežino temu vinu, tudi ko bo zorelo. Pijte to elegantno vino od leta 2021. »
Srebrna medalja BORDEAUX 2019
2015...
... okoljsko vrednost (nivo 3), je bil predmet vseh pozornosti od vinograda do kleti. Iskan je značaj, ki je sladek in lahek, v vinifikaciji in staranju.
VINIFIKACIJA
Tri grozdja
Tradicionalna vinifikacija
Staranje nekaj mesecev v hrastovih sodih
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Sauvignon
DÉGUSTACIJA
Rdeča češnjeva barva, intenzivna in sijoča.
Fina in prijetna aroma rdečega in črnega sadja.
Sadna, mehka in okrogla ustna izkušnja, podprta z raztopljenimi tanini in rahlo sladkasto noto.
...[terdézom] je lahek in uravnotežen bio rdeči vino. Enostavno ga je odkriti, popolnoma ustreza širokemu občinstvu. "To je vino, ki ga imamo radi za pitje."
Degustacija
To vino se ponaša z lepo rubinasto barvo z vijoličnimi odtenki in vonjem po sadnih kompotih. Ustna izkušnja vsebuje veliko sadja ter začinjene in vanilijeve note, mehke tanine in lepo dolžino. Ohranil bo svoj sadni značaj v pookusu z aromami črnega sadja, kot sta robidnica in ribez.
Pakiranje 3 litri...
... vina Côtes de Bourg, Château du Bousquet potrjuje značaj svojih vin zahvaljujoč parceli Malbeca z majhnimi zrni izjemne kakovosti. Ta profil vina, ki je hkrati "Terroir" in sladek, preseneča s svojo finostjo in aromatično natančnostjo, kar je redko za Côtes de Bourg in povezano z zadnjimi modernimi naložbami.
Sorta: Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (5%), Malbec (5%)
Proizvajalec: Châteaux Castel v Bourgu (33710)
Formati in pakiranja: Pol-boca (37,5cl) - Karton s 12 - 2016...
...% betonskih posod in 15% foudre.
Degustacija: Že ob prvem vonju je ta 2020 harmoničen, arome češnjevih cvetov cabernet franca so poudarjene z rdečim sadjem merlota. Usta so polna, bogata, svilnata, tanini so privlačni, hkrati izjemno prisotni in združeni. Degustacija se konča z veliko svežino, ki daje temu vinu njegov značaj plemenitosti in napetosti.
... tal Côte Chalonnaise. Pobočja so blaga in usmerjena proti vzhodu in jugovzhodu.
Zorenje
Vinifikacija se najprej odvija v inox posodah, nato pa v hrastovih sodih. Trajanje zorenja v sodih se razlikuje glede na letnike.
Značajvina
Lepa rdeča barva, jasna, z rubinastimi odsevi, nos se odpre na tipične rdeče sadeže Pinot Noir (cassis, griotte, ribez) z dimljenimi, humusnimi in včasih živalskimi notami. Bogato in kompleksno, njegova tekstura je čvrsta na mehkih in elegantnih taninov. Lepo ravnotežje
Ujemanje jedi in vina...
...Vino: Družina Fourny nas ponovno razveseli s tem čudovitim Champagne Rosé 1er Cru Brut. Barva je lepe intenzivnosti, v ustih pa se razkrije čudovita aromatična paleta: izrazite majhne rdeče sadeže, brioche in lešnikove note, ta steklenica zagotovo nosi lep, plemenit značaj. Uživanje v kompleksnosti, ki jo lahko cenimo tako ob aperitivu kot za mizo, še posebej pa ob sladici z rdečimi sadeži...
... eleganco in značaj tej cuvée. Več kot le potovanje, Bidaia ponuja bogato in kompleksno okusno izkušnjo, idealno za ljubitelje ruma, ki iščejo avtentično in izvirno degustacijo. ZAPISKI O OKUSU: Paleta: med aromami belega tobaka in slastnimi notami medu in vanilije je to rum, ki vabi k pobegu. Nos: Bidaia se odlikuje po svojih slastnih in pekovskih notah, ki jih v ustih uravnava svežina in dinamika belega Irouleguy.
Odkrijte našo izbiro rdečih, belih, rosé in peninških vin! Naša ambicija je olajšati sodelovanje med francoskimi vinogradniki in domačimi ter mednarodnimi kupci. Ustanovljen leta 2018, DIXVINS je vaša B2B trgovina, ki ponuja spletno prodajo vin in žganih pijač, izdelanih v Franciji, namenjenih restavratorjem, vinotekam in veletrgovcem po vsem svetu. Redno vam ponujamo posebne in tematske promocije...
...L’Enclos des Roses je bistvo izraza gaillac: izvirne sorte grozdja, lepe teksture, vse v svežini. Za rdeča vina začinjeno in sadno, za bela pa mineralno in fino na citruse.
Domaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Regija: JUŽNO-ZAHOD
Barva: Rdeča
Sorte grozdja: Duras - Prunelart – Braucol
Način pridelave: Prehod na ekološko pridelavo
Značaj: močan
Volumen: 75cl
Letnik: 2016...
...Velik značaj, zelo zdrava snov, močna, a brez agresivnosti. Obsežna in bogata, je to najprej izbira parcelle, a tudi obvladovanje vzgoje in oblikovanje časa, kar to cuvée dela nektar, ki ga je vredno počakati in deliti med ljubitelji.
...L’Apéritif aux noix je v naših krajih aperitiv, ki ga je vsaka kmetica pripravljala za lastno uporabo. Namakane v alkoholu in nato pomešane z likerjem, bodo dale aromo, ki spominja na staro Porto. Recepti iz preteklosti so bili zelo sladki in rustikalni z uporabo taninskega rdečega vina. Liker, ki je bolj mehak, izpopolnjuje aperitiv. Odličen bo v polovičnem melonu. Staranje, ki ga podvržem Esquillotu, mu daje “rancio” značaj starega Porta, ki je tako naraven in prijeten. Aperitiv, ki ga je treba uživati zelo hladnega.
TEŽA: 1.3 kg
STEKLENICA: Steklenica 70cl
SKU: 1004...
...Appelacija: IGP Côtes Catalanes
Cépage: 100% Chardonnay
Tla: Grozdje izvira iz šistnih hribov Caudiès.
Starost vinogradov: sajenje sredi 80-ih.
Priprava: Ta cuvée je vinificiran v posodi in staran v glinenih posodah, da ohrani značaj naših terroirjev in sadja. Staranje 6 mesecev na finih drožeh prinaša malo zaokroženosti temu suhem Chardonnayu.
Degustacija: terroir, iz katerega izvira grozdje, daje vinu lepo živahnost in svežino. Nos in okus citrusa (limeta, grenivka), tipičnost tega vina temelji na izraziti mineralnosti (kamniti strel, flint) z jodnimi odtenki.
Letnik na voljo: 2021...
...Globoko rdeča, ta cuvée koncentrira najboljše iz naših vinogradov, moč Grenache, finost Syrah, značaj Carignan, note temnih sadežev se prepletajo z značilnim karakterjem tega terroir vina.
...Languedoc Rosé
Assemblage :
Grenache - Cinsault - Vermentino
Potencial za staranje :
Približno 2 leti
Vinifikacije :
Vsaka sorta grozdja se vinificira ločeno, da se ohrani njeno ravnotežje in v celoti izrazi njen potencial. Grozdje, obrano zgodaj zjutraj, da ohrani svojo svežino, se stisne, da se izloči prvi sok, ki je bolj kakovosten. Ta sok se nato očisti in vzdržuje pri nizkih temperaturah skozi celoten proces fermentacije. Zorenje traja 4 mesece na finih drožeh, sledi rahlo lepljenje, vino pa se hitro stekleni, da ohrani svoj svež in sadni značaj.
...Chianti Classico Riserva de Rocca Delle Macie je nastal hkrati s kletjo. Danes je to italijansko vino eno izmed obveznih vin toskanskega vinograda.
Staran v francoskih hrastovih sodih dve leti, je bil ta Chianti še dodatno zoren več mesecev v steklenici.
Z rubinasto barvo se cuvée odlikuje z lepo živahnostjo, ki odraža značaj in svežino terroirja. Poln je arom češnje in vijolice.
Ta Chianti Classico Riserva se bo zagotovo odlično ujemal z vsemi mesnimi jedmi in testeninami.
...Naši provansalski vini so obirali na skalnatih pobočjih, ki obkrožajo majhno vasico Cabasse.
Pridelujejo se po tradiciji naših prednikov in ob spoštovanju okolja. Tako bodo še dolgo našemu pridelku dajali njegov avtentičen značaj in okus domačega terena.
...AOC Riesling Alsace domaine Klein
Suho, Sadno, Mineralno
Na oko: Svetlo rumena, z zelenkastimi in
sijajnimi odsevi, kar poudarja njeno značilno svežino
Na nos: Razkošne note citrusa,
subtilni vonji limone, mineralni odtenki
V ustih: Prevladujeta kislinska struktura, ki
temu vinu daje celovit, popoln značaj in
mineralno izražanje
Popoln par: Kisla zelje, Filet smuča, Filet
bakalarja z dušenim zelenjavjem
Temperatura serviranja: 8 do 10°C
Shranjevanje, staranje: 5 do 7 let...
...Ta Dailuaine, destiliran leta 2007, je zorel v sodih iz burbona hogshead in ima svež in cvetlični profil. Bogat, aromatičen in oljnat, ta viski je uspel ohraniti svoj značaj, kar zagotavlja zelo avtentično okusno izkušnjo.
Stanje:Nov izdelek
Država:Škotska
Regija pridelave:Speyside
Oznaka:Viski
Letnik:2007
Alkohol:46°
Volumen:70cl
Proizvajalec:Dailuaine
Sorta:Ječmen
Kombinacija jedi:Aperitiv in digestiv...
...Prej znan kot "Vin Paillé", ta nektar svoj edinstven značaj dolguje dolgi tradiciji in nadzorovanemu staranju. To je praznično vino! Letnik 2015, 14 °. Steklenica 50 cl.
... šampanjec, ta okusni zaklad faraonov. Prestižna pijača, ki nosi Afriko in se navdihuje vanjo v 80%, in ki se s svojo iznajdljivostjo in drznostjo ustvarjanja posveča kot ENA OD EDINSTVENIH & RARITETNIH PRESTIŽNIH LIKERSKIH CHAMPENOISE NA SVETU, ki ima značaj in zgodbo, ki si zasluži več kot le obhod, ob upoštevanju njenega kremastega videza, močne in zapeljive rdeče barve ter subtilno kislega okusa in finega lesnega vonja, ki spominja na njen divji cvetlični in suho "zreli" sadni okus...
SKU:007BPLPPO002
Vsebnost:75cl...
...Chateau Dauzac, 5. Grand Cru Classé iz Margaux, je ena najstarejših vinogradov v Médocu. Od pridobitve leta 1988 s strani francoske zavarovalnice MAIF je posestvo ena izmed draguljev apelacije. Laurent Fortin, generalni direktor, si prizadeva okrepiti ponovno rojstvo gradu z ustvarjanjem drugega Grand Vina: AURORE DE DAUZAC. To vino popolnoma izraža značaj terroirja Dauzac in ga sponzorira očarljiva Stephanie Quellec, zmagovalka francoske oddaje Top Chef leta 2011 in danes izvršna kuharica hotela Prince de Galles v Parizu.
...Idealni spremljevalec za vse vaše recepte na osnovi vina ali preprosto za obogatitev vaših jedi. Idealno za rdeče omake, kuhanje mesa, kuhane krompirje, jedi na osnovi paradižnika, starejše juhe.
Vino, rdeče ali belo, v pripravi jedi sega v antiko in še danes najdemo številne dokaze v regionalni kuhinji.
Nemogoče je omeniti rdeče vino v kuhinji, ne da bi pomislili na coq au vin, boeuf bourguignon, daube in še mnoge druge recepte. Po izhlapevanju alkohola rdeče vino prinaša svoje tanine, ki jedi dajejo tisti poseben značaj.
SKU:SGEVR250...
... idealen za aperitiv, vendar ga ni mogoče postreči s čipsi ali arašidi! Da bi vašim aperitivom dodali značaj, združite suho vino z ribjimi rilleti, kozicami z majonezo, tapenado ali chorizom, kar bo ustvarilo dopolnitev z maščobnostjo teh jedi. Morski in jodirani izdelki se prav tako zelo dobro ujemajo z najdry rosé vini.
...Ta črna prekrivna čokolada iz Venezuele ponuja popolno ravnotežje med močnim okusom kakava in intenzivnimi lesnimi notami.
Noti oljk in vina dopolnjujeta robusten značaj te čokolade.
Velikost - Š 16 x D 8 x V 1,5 cm
Količina na karton: 10
Minimalna količina na naročilo: 10
Vrsta minimalne količine naročila: Enota na karton
UGS: TO-V
Država proizvodnje: Francija
Prednaročilo: Da
Najbolj prodajano: Ne
Personalizacija: Da...
... postopek Bucher Inertys znatno zmanjšuje raztopljen kisik v vinah in spreminja njihov organoleptični značaj.
Za Philippea Darrieta, profesorja, direktorja raziskovalne enote OEnologije ISVV Bordeaux: „Rdeča vina iz stiskanja (Merlot in Cabernet Sauvignon), pridelana leta 2014 in 2013 (Merlot) s stiskanjem pod nevtralnim plinom, izražajo bolj fine arome, ki jih malo zaznamujejo rastlinske aromatične...
... predstavljajo znanje brez primere v svetu.
Zahvaljujoč njegovemu vizionarskemu geniju in strasti do francoskega vina, je podjetje VILLA DES ROIS skozi leta zgradilo zbirko vinogradov, ki obsega več kot 350 hektarjev, ki se nahajajo v Champagne, Bordeauxu ali v najbolj prestižnih in znanih vinorodnih regijah, blagovne znamke gojijo edinstven in izjemen značaj.
Okoli podjetja Villa des Rois so zbrane...
... mednarodnem trgu.
Ker je kakovost naših proizvodov naša največja prioriteta, smo ponosni, da imamo certifikat HVE, VISOKA OKOLJSKA VREDNOST. Naše metode so namreč obrtniške in tradicionalne, obiranje grozdja pa poteka ročno, da zagotovimo odličnost in edinstven značaj naših vin in crémantov.