...Ta japonskariž je visokokakovosten riž, pridelan na Japonskem. Odličen je za pripravo okusnih in avtentičnih sušijev, tako zaradi svoje mehke in puhaste teksture kot tudi zaradi svojega subtilnega okusa. Uporablja se tako kot glavna jed kot tudi kot priloga, njegova lepljiva tekstura pa je zaželena v številnih receptih. Pridelan z uporabo tradicionalnih japonskih metod, je ta riž že od nekdaj zagotovilo kakovosti.
...Miso je tradicionalna japonska začimba. Pridobiva se z fermentacijo soje ali čičerike s soljo in kōji (okužena riž) ter včasih z rižem, ječmenom, algami ali drugimi sestavinami. Poln je dobrot, z značilnim okusom, ki ga je treba osvojiti.
V skledo s toplo vodo (ne višjo od 75 stopinj Celzija) dodajte žlico Belbri miso paste in dobro premešajte. Nato dodajte izbrane zelenjavne sestavine za skledo...
...Mochi je japonska riževa torta,
izdelana iz mochigome, kratkozrnatega
japonica lepljivega riža.
Riž se zdrobi v pasto
i oblikuje v želeno
obliko. Na Japonskem se tradicionalno
pripravlja v obredu, imenovanem
mochitsuki.
Čeprav jo jedo skozi vse leto,
je mochi tradicionalna hrana za
japonsko novo leto in se
običajno prodaja in uživa
v tem času.