... dober vir beljakovin z zanimivo sestavo aminokislin – predvsem levcina, izolevcina, valina, fenilalanina in arginina. Pozornost si zasluži tudi vsebnost mineralov, zlasti cinka, fosforja, magnezija, kalija, kalcijain železa. Prosenčki vsebujejo velike količine silicijeve kisline.
... bogat vir vitamina K, ki je odgovoren za ustrezen proces strjevanja krvi, prav tako pa zmanjšuje prekomerno menstrualno krvavitev, kostno hidemo, ki ščiti pred osteoporozo. Vsebujejo tudi vitamine A, C, E in skupine B, veliko fosforja inkalija, magnezija, železa, kalcijain natrija. Pinjole so mastna semena, zato je iz njih narejeno aromatično borovo olje. Najbolj aromatične so pinjole, ki so bile prej zapečene v suhi ponvi.
... oljnatim jedrom z bledo, hrustljavo (živo) meso, ki je lahko sladko (blago) ali grenko (divja sorta).
To je orešček z veliko prehransko vrednostjo zaradi svoje bogate vsebnosti fitosterolov, mononenasičenih maščobnih kislin, beljakovin, vlaknin, vitaminov (B1, B2, B3 in E), magnezija, mangana, bakra, fosforja, železa, cinka, kalcijainkalija.
To je dober vir energije z visoko vsebnostjo kalorij.
...Sveže ročno nabirane paradižnike 1kg iz tržnice, ki zagotavljajo kakovost in bogat okus. Operite pred uporabo.
Sočni, sočni in polni vitaminov A in C, paradižniki so morda najzdravješa sadje, kar obstaja. Da, sadje – natančneje, jagodičje. So pomemben vir likopena (močnega antioksidanta) ter kalija, železa inkalcija.
...Osupljiv vir beljakovin in hranil. 95 % njegovih beljakovin prebavi človeško telo. Prah spiruline je odličen vir vitamina B, pa tudi kalija, kalcija, železa in cinka. Najboljši vir vitamina B12.
Neto teža: 28 g.
Bruto teža: 420 g.
Rok trajanja: 24 mesecev
Pogoji shranjevanja: Shranjevati pri temperaturi 18 ± 3 °C in relativni vlažnosti ne več kot 75 %. Po odprtju shranite.
Prehranska vrednost...
...Repica je ena redkih rastlin, ki je v naravi ne najdemo v divji obliki. Trenutno je ena najbolj razširjenih kmetijskih pridelkov z širokim spektrum uporabe. Vrednost repice izhaja iz visoke vsebnosti olja in vitamina PP. Je vir fosforja in magnezija. Poleg tega sestava semen vključuje precejšnjo količino kalijainkalcija.
Olje iz repice je dragocen prehranski izdelek, prav tako pa služi kot...
... dva unčna obrok suhih murv vsebuje 26 % vaše dnevne vrednosti vlaknin, 6 gramov beljakovin (kar je toliko kot veliko jajce!), 260 % vaše dnevne vrednosti vitamina C, 40 % vaše dnevne vrednosti železa in 16 % vaše dnevne vrednosti kalcija. So tudi dober virkalija, vitamina E, vitamina K in riboflavina ter so polne antioksidantov, kot je resveratrol, ki pomaga preprečevati raka in bolezni srca. Poleg tega, čeprav so sladke kot sladkarije, murve zasedajo nižje mesto na glikemičnem indeksu kot večina suhih sadežev, in vsebujejo spojino, za katero študije kažejo, da pomaga uravnavati krvni sladkor.
... vsestransko živilo z res prijetnim, sadnim okusom, ki spominja na mešanico rdečega sadja in čokolade. Poleg tega vsebuje veliko vlaknin ter je vir vitamina A, kalija, kalcijain železa.
Topna in značilne vijolične barve, je primerna za uporabo v testih in različnih slaščičarskih pripravkih, od pekovskih izdelkov do sladoleda.
... diete za hujšanje.
Ingver je že od nekdaj zelo cenjen v Aziji. Je ena izmed najbolj uporabljenih rastlin zaradi svojih stimulativnih lastnosti.
Limona in limeta prinašata kiselkast okus. Imata astringentne in anti-utrudne lastnosti. Sta vir vitamina C, kalija, železa, folne kisline inkalcija.
CERTIFICIRANO AB BIO KMETIJSTVO. 100% bio, sicer nič - glejte informacije v naši rubriki: Čaji, zeliščni čaji, provansalska zelišča.
Škatla s 20 vrečkami za infuzijo.
... uporabite za dodajanje hrustljavosti in okusa glavnim jedem, ribjim in mesnim jedem. Poleg tega so res dragoceni v slaščičarstvu in sladoledarstvu, saj predstavljajo osnovno sestavino številnih kreacij, kot so kreme, sladoledi in torte.
Oluščeni in praženi lešniki, poleg tega, da so okusni in neustavljivi, so tudi koristni za naše telo: bogati so z vitaminom E, antioksidantom, ki je koristen za preprečevanje nekaterih vrst raka, in so odličen vir fosforja, kalija, kalcijain beljakovin.
...Kot nakazuje njegovo ime, kostanjev med proizvajajo čebele, ki se hranijo s kostanjevimi drevesi. Zelo je priljubljen v Italiji. Ta med ima jantarno barvo, močan aromatičen okus in rahlo grenak priokus.
Lastnosti
Ima nizek glikemični indeks, zato je dobra izbira za ljudi s sladkorno boleznijo.
Ima posebej močne antioksidativne lastnosti.
Je bogat virkalija, kalcijain mangana.
Izboljšuje delovanje krvnega obtoka.
Krepi imunski sistem.