...Na drevesu se pojavi v obliki majhne zelene limone, ki jo obiramo. Nato jo blanširamo v slani vodi, preden jo posušimo v puščavskem pesku, kjer ostane več tednov. Ta postopek omogoča, da ti limoni razvijejo tako iskan umami okus. Uporaba: Črne limone so suho sadje, ki ga lahko: - Raspamo ali zmeljemo: v prahu bodo odišavili jedi iz rib ali omake. - Zlomimo na koščke in jih dodamo neposredno v...
Francija, Condom
...Barva: Amber z zlatimi odsevi Nos: Umami, zelo kompleksen z gobami in tartufi. Okus: Zelo prevladujoč z tartufi, pečeno paradižnik, zelo kompleksen in močan, lahka grenkoba, ki jo v veliki meri prekrije tartuf. Zaključek: Zelo dolg z tartufi in se razvija v arome grozdja, datljev, kandiranega sadja, vedno z dominanco tartufa, prisotnost zeliščnih not, kot so genepi, absint, gentijana.
Francija, Graulhet
... sušenja in nekoliko spominjajo na balzamični kis. Ima optimalno življenjsko dobo 1 leto, vendar ga na Japonskem nekateri hranijo 10 let. Kot dobro vino se izboljšuje s starostjo; če želite ustaviti zorenje, ga hranite v hladilniku. In v kuhinji? V ustih se sprosti čudovita sladkost, rahlo kisla, ki ne more ne spomniti na sladki koren, in spada med umami okuse. Njegov okus je tako nežen, da ga lahko uživate takšnega, čistega in celega, ob katerem koli času.
Francija, Paris
...njegov rahlo sladek okus, ki se giblje od karamele do sladkega korena in se spreminja glede na čas sušenja, pa velja za eno od petih osnovnih okusov, umami. Črni česen je posebej vsestranski in se uporablja v številnih receptih, od predjedi do sladic. Zelo ga cenijo gurmani in zvezdni kuharji. Ean13:3701511709891 Referenca:ČrniČesenBioAOPVoghieraKrema1...
Francija, Paris
...Majhen opis: Poutargue iz mulja, znana tudi kot "boutargue", je vrhunska mediteranska delikatesa. Gre za sušena in soljena jajca mulja. • Tekstura: Ima čvrsto in rahlo gumijasto teksturo. • Okus: Okus poutargue je slan in intenziven, z izrazitimi morskim notami. Nekateri opisujejo njen okus kot umami, ki spominja na kaviar. • Kulinarika: Poutargue se običajno nareže na tanke rezine in postreže sama ali z toastom, solatami ali drugimi jedmi.
Francija, Varennes-Jarcy
...Namaz iz temne čokolade z dodatkom črnega česna, ki daje zelo čokoladni okus. Ob koncu okusa boste začutili poseben in zaokrožen okus črnega česna, medtem ko bo njegov umami okus poudaril čokolado in jo izpostavil. Idealno za palačinke ali na kruhu. Naš črni česen je narejen iz BIO IGP belega česna iz Drôme. Vse uporabljene sestavine so iz ekološke pridelave. Ponujamo vam več formatov, prilagojenih vašim potrebam: - Steklenička 230g temnega čokoladnega namaza z česnom - Steklenička 125g temnega čokoladnega namaza z česnom Shranjujte pri sobni temperaturi, zaščiteno pred vlago in svetlobo.
Francija, Maisons-Alfort
Biospringer proizvaja naravne sestavine na osnovi kvasa za živilsko industrijo. Biospringer ponuja ekstrakte kvasa, inaktivne kvasovke, avtolizirane kvasovke, kvasne lupine, za izboljšanje aromatičnega profila hrane z naravnimi aromatičnimi osnovami, umami in kokumi notami, ter rešitve za zmanjšanje soli in maščob.
Priljubljene države za to iskalniško poizvedbo

Aplikacija europages je tu!

Uporabite naše izboljšano iskanje ponudnikov ali ustvarite povpraševanja na poti z novo aplikacijo europages za kupce.

Prenos v trgovini App Store

App StoreGoogle Play