Belgija, Wingene
...Kljub svoji pomembnosti za pridelavo hrane in biotsko raznovrstnost se dolina Kilombero sooča s resnimi izzivi, kot so upad količine vode, onesnaženje vode ter degradacija mokrišč in gozdov. Kokoa Kamili kakav raste v majhnih agroforestnih sistemih in se medsebojno goji s senčnimi drevesi, bananami, koruzo in drugimi pridelki. Ta proizvodni sistem je ekološka alternativa monokulturam in pomaga...
Poljska, Brzozów
... jo uporabljali prebivalci Srednje Amerike pred prihodom Kolumba. V kasnejših časih je postala priljubljena tudi v evropskih državah kot kakav. Zrna kakavca med procesom fermentacije postanejo rjava. Nato jih izberejo in obdelajo pri nizkih temperaturah, da ohranijo veliko število hranilnih snovi. Uporabljajo se za proizvodnjo kakavovega masla, kakava in čokolade. Lahko jih tudi jemo samostojno ali jih uporabimo kot dodatek k sladkemu desertu.
...Kakaovec raste v tropskih državah, kjer je dež in sonce obilno. V naravi lahko doseže višino do 15 metrov, njegov plod, kakavova stroka, pa vsebuje do 55 kakavovih zrn, ki se uporabljajo za izdelavo znane čokoladne praškovine. Prah iz kakava VIJAYA ima globoko rjavo-rdečo barvo, alkalno pH vrednost in vsebnost maščobe od 10 do 12 %. Njegov zelo močan okus, ki vztraja v ustih, in aromatične lastnosti vas bodo popeljale na potovanje skozi izkušnje z bogatimi okusi.
Nemčija, Bad Bentheim
... rdeče vino in 3-krat več kot zeleni čaj; kakavova zrna so bogat vir mineralov. Stroki se ročno obirajo in izbirajo za najboljšo kakovost. Naš kakav je tudi fermentiran, da se zmanjša njegova začetna grenkoba. Postopek proizvodnje ohranja pomemben del hranilne vrednosti zrn, brez dodatkov. Criollo zrna Naš kakav je narejen iz 100% ekološko pridelanih Criollo zrn. To zrno iz Afrike je znano kot redko, visoko kakovostno zrno in se pogosto uživa kot delikatesa. Okus je zelo aromatičen in ni grenak. Zaradi teh…...
Združeno kraljestvo, Melton Mowbray
... je posvetil izboljšanju življenjskih pogojev svojih članov. Že vrsto let El Ceibo v sodelovanju s PIAF (Program za izvajanje agroekologije in gozdarstva) spodbuja pridelavo kakava v agroforestrijskih sistemih, kjer raste kakav ob sadnih kulturah, zdravilnih rastlinah in lesu. Trenutno je vodilni primer v Boliviji za zadruge, ki se ukvarjajo z organsko kmetijstvom. Pomemben steber strategije El Ceibo za prihodnja leta je vključevanje mladih v zadruge, da se zagotovi nasledstvo."}...
Madagaskar, Sambava
...Pred svojo kulturo je kakav divja rastlina, ki je rasla v območju Mezoamerike. To so Azteki in Maji, ki so začeli s kulturo kakava. Kakavova zrna so se uporabljala za prehrano, za verske obrede, pa tudi kot menjalna valuta (kakavova zrna so se uporabljala kot kovanci). Kakavovo drevo raste le v tropskem območju, ki se nahaja med tropom Raka in tropom Kozoroga. Kultura kakava na Madagaskarju je...
Turcia, Konya
... prispevki tretje generacije družinskih članov SÜRÜM ŠEKERCÍJA nenehno raste, brez odstopanja od svoje vizije, in s prispevki četrte generacije družinskih članov si prizadeva povečati število svojih trgovin, da bi dosegla večjo bazo strank; cilja na to, da potrošnikom ponudi kakovostno čokolado, sladkor, lokum in suho sadje v vsakodnevni in najnovejši obliki. Še posebej v tem smislu je postala...

Aplikacija europages je tu!

Uporabite naše izboljšano iskanje ponudnikov ali ustvarite povpraševanja na poti z novo aplikacijo europages za kupce.

Prenos v trgovini App Store

App StoreGoogle Play