...Komentar
Bordeaux „Les Hauts de Goëlane“ izhaja iz stroge izbire terroirjev, ki se nahajajo v regiji Entre-deux-Mers na lepih hribih, ki omogočajo sajenje na pobočjih, kjer prevladujejo glinasto-kalcitne in peščene prsti. Vinifikacija je tradicionalna, kjer se vino fermentira in macerira. Nato sledi malolaktičnafermentacija, preden vino 6 mesecev zori v hrastovih sodih, kar sprosti njegove...
... fermentacija v posodah.
Zorenje: 60% v sodih, 25% v inox posodah in 15% v amforah.
Degustacija: Granatna barva lepe intenzivnosti, nos z notami ribezov, vijolic, obogaten z mentolskimi aromami, lepa aromatična kompleksnost.
Gurmansko, veliko zaobljenosti in sladkosti, fini, mehki in elegantni tanini, arome rdečega in črnega sadja z lepo svežino.
... zorenje v posodah 3 tedne
Malolaktičnafermentacija v posodah
Zrelo v francoskih hrastovih sodih 12 mesecev
SORTA GROZDJA
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
OPIS
S čisto granatno obarvano haljo, rdeče vino Château Lalande razkriva očarljiv vonj rdečega sadja in kakava, z notami praženega lesa. Okus se odpre z gladkim in okroglim napadom, ki se razvije v sadne note z nežno omiljenimi tanini. Veliko vino iz Saint-Juliena.
...".
Vinifikacija in staranje
Obiranje grozdja v popolni zrelosti. Selektivno sortiranje najboljših grozdov z analizo fotometrije ob prejemu trgatve. Maceracija traja 15 dni. Pnevmatsko stiskanje za ohranjanje kakovosti sokov. Malolaktičnafermentacija v sodih. Staranje v sodih (novi sodi in sodi stari 5 let) traja 12 mesecev. Stekleničenje ob optimalnem času in počitek vina pred trženjem.
NOTES DE Dégust ation
To vino z rdečo češnjevo barvo razkriva kompleksen nos.
Temperatura postrežbe: 16 - 18°C...
...Degustacija
Lahko vino, zelo izvirno, enostavno za pitje, z izrazitimi notami ribezov. V ustih svežina, ki jo prinaša Persan.
Vinifikacija
Maceracija traja 15 dni, nato pa nežno stiskanje traja 3 ure. V cisterni poteka malolaktičnafermentacija. Zorenje na finih drožeh traja 12 mesecev v stari posodi.
Ujemanje hrane in vina: mesnine, pečeno meso
Nasvet enologa: postrežite pri temperaturi med 14...
...Saint-Georges-Saint-Emilion
Assemblage :
Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Potencial za staranje :
Približno 10 let
Vinifikacije :
Biozaščita ob vstopu trgatve. Kontrolirana alkoholna fermentacija pri temperaturi. Spontana malolaktičnafermentacija. Zelo malo zračnega prečrpavanja za koncentracijo arom.
... natančnem opazovanju rastlin in visoki odzivnosti.
Vendange : Ročna trgatev v 20 kg odprtih škatlah. Grozdje je strogo sortirano na vinogradu, na začetku zlatne faze, in brez kakršne koli gnilobe.
Vinification et élevage : Delna pnevmatska stiskalnica. Ohranijo se le srčiki cuvée. Odstranjeni so repi in obrezki. Alkoholna in malolaktičnafermentacija v inox posodah.
Température de service: 8-10 °C...
...% novih), kjer poteka celotna alkoholna fermentacija. Malolaktičnafermentacija ni namerno iskana, da bi ohranili živahnost. Med 10-mesečnim zorenjem na drožeh se vino redno meša, da pridobi več telesa. Ta postopek "po burgundskem" naredi to cuvée vino za dolgotrajno zorenje.
Degustacija: Lep kiselkast nos z maslenimi, toasty in lešnikastimi notami, bogat in kompleksen okus, ki se bo ujemal z vsemi željami.
...{"VINIFICATION":"Po obiranju grozdja in njegovem stiskanju poteka alkoholna fermentacija naravno z avtohtonimi kvasovkami: 30% v hrastovih sodih in 70% v termoreguliranih inox posodah. Ta dolgotrajen in naraven proces bo vinu dal več kompleksnosti. Malolaktičnafermentacija se prav tako odvija naravno. Zorenje traja približno 12 mesecev in poteka, kot pri fermentaciji, 30% v hrastovih sodih...
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFIKACIJA : Delna malolaktičnafermentacija.
Zorenje v kleti 5 let.
ASSEMBLAGE : 15 % vina rezervi
perpetuuma solera.
DOSIRANJE : 10 g/l
DEGUSTACIJA : Ta cuvée čisti Pinot Noir ponuja arome, ki združujejo bele cvetlice in citruse. Napad v ustih, okrogel in mehak, osredotočen na sadje v kompotu in vaniliji, razkriva lesnate note na koncu.
Ta šampanjec je odlična izbira za aperitiv in skozi celoten obrok.