...Komentar
Bordeaux „Les Hauts de Goëlane“ izhaja iz stroge izbire terroirjev, ki se nahajajo v regiji Entre-deux-Mers na lepih hribih, ki omogočajo sajenje na pobočjih, kjer prevladujejo glinasto-kalcitne in peščene prsti. Vinifikacija je tradicionalna, kjer se vino fermentira in macerira. Nato sledi malolaktičnafermentacija, preden vino 6 mesecev zori v hrastovih sodih, kar sprosti njegove...
... fermentacija v posodah.
Zorenje: 60% v sodih, 25% v inox posodah in 15% v amforah.
Degustacija: Granatna barva lepe intenzivnosti, nos z notami ribezov, vijolic, obogaten z mentolskimi aromami, lepa aromatična kompleksnost.
Gurmansko, veliko zaobljenosti in sladkosti, fini, mehki in elegantni tanini, arome rdečega in črnega sadja z lepo svežino.
... zorenje v posodah 3 tedne
Malolaktičnafermentacija v posodah
Zrelo v francoskih hrastovih sodih 12 mesecev
SORTA GROZDJA
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
OPIS
S čisto granatno obarvano haljo, rdeče vino Château Lalande razkriva očarljiv vonj rdečega sadja in kakava, z notami praženega lesa. Okus se odpre z gladkim in okroglim napadom, ki se razvije v sadne note z nežno omiljenimi tanini. Veliko vino iz Saint-Juliena.
...".
Vinifikacija in staranje
Obiranje grozdja v popolni zrelosti. Selektivno sortiranje najboljših grozdov z analizo fotometrije ob prejemu trgatve. Maceracija traja 15 dni. Pnevmatsko stiskanje za ohranjanje kakovosti sokov. Malolaktičnafermentacija v sodih. Staranje v sodih (novi sodi in sodi stari 5 let) traja 12 mesecev. Stekleničenje ob optimalnem času in počitek vina pred trženjem.
NOTES DE Dégust ation
To vino z rdečo češnjevo barvo razkriva kompleksen nos.
Temperatura postrežbe: 16 - 18°C...
...Degustacija
Lahko vino, zelo izvirno, enostavno za pitje, z izrazitimi notami ribezov. V ustih svežina, ki jo prinaša Persan.
Vinifikacija
Maceracija traja 15 dni, nato pa nežno stiskanje traja 3 ure. V cisterni poteka malolaktičnafermentacija. Zorenje na finih drožeh traja 12 mesecev v stari posodi.
Ujemanje hrane in vina: mesnine, pečeno meso
Nasvet enologa: postrežite pri temperaturi med 14...
...Saint-Georges-Saint-Emilion
Assemblage :
Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Potencial za staranje :
Približno 10 let
Vinifikacije :
Biozaščita ob vstopu trgatve. Kontrolirana alkoholna fermentacija pri temperaturi. Spontana malolaktičnafermentacija. Zelo malo zračnega prečrpavanja za koncentracijo arom.
...Regija
Italija – Marche
Vinarija
Fattoria Mancini
Sorta
100% Albanella
Oznaka
Colli Pesaresi DOC Roncaglia
Vsebnost alkohola
12,5%
Vinifikacija
Grozdje je bilo stisnjeno v celih grozdih pri 9°C; mošt je bil iztisnjen do 55% teže grozdja. Mošt je bil hladno useden 24 ur. Fermentacija je potekala v temperaturno nadzorovanih rezervoarjih do največje temperature 18°C. Malolaktičnafermentacija ni bila izvedena.
Zorenje
Štiri mesece v rezervoarju na drožeh; mikrofiltracija pred stekleničenjem.
Volumen: 75cl...
...Fermentirano v nerjavečih jeklenkah pri nadzorovani temperaturi.
Narejeno iz rdečih grozdja, Zinca d'Anfora Tinto, ali iz belih grozdja, Zinca d'Anfora Blanco. Ročno obiramo pozno in fermentiramo pri konstantni temperaturi 28 stopinj za rdeče in 22 stopinj za bele.
Ko je alkoholna in malolaktičnafermentacija končana, se vino prečisti v ročno izdelane glinene posode, kjer bo zorelo, kar mu daje večjo strukturo in omogoča, da se njegovi aromi razvijajo brez dodatka lesa.
... fermentaciji v jeklenkah z uporabo izbranih kvasovk, ki traja približno 10 dni pri 24-26 °C in maceracijo na kožicah. Sledi končna prešanje z mehko prešo in malolaktičnafermentacija v jeklu. Vino zori v francoskih in ameriških hrastovih barikih 18 mesecev.
... natančnem opazovanju rastlin in visoki odzivnosti.
Vendange : Ročna trgatev v 20 kg odprtih škatlah. Grozdje je strogo sortirano na vinogradu, na začetku zlatne faze, in brez kakršne koli gnilobe.
Vinification et élevage : Delna pnevmatska stiskalnica. Ohranijo se le srčiki cuvée. Odstranjeni so repi in obrezki. Alkoholna in malolaktičnafermentacija v inox posodah.
Température de service: 8-10 °C...
...Narejeno iz najboljših grozdja Tempranillo, izbranega iz naših najstarejših vinogradov, ročno pobranega v majhnih škatlah in razvrščenega na selekcijski mizi.
Malolaktičnafermentacija in nadaljnje staranje 24 mesecev v novih francoskih hrastovih sodih.
Na koncu vino ostane vsaj 12 mesecev v steklenici, preden je prodano.
Steklenica: 0,75L
Magnum steklenica: 1,75L...
...% novih), kjer poteka celotna alkoholna fermentacija. Malolaktičnafermentacija ni namerno iskana, da bi ohranili živahnost. Med 10-mesečnim zorenjem na drožeh se vino redno meša, da pridobi več telesa. Ta postopek "po burgundskem" naredi to cuvée vino za dolgotrajno zorenje.
Degustacija: Lep kiselkast nos z maslenimi, toasty in lešnikastimi notami, bogat in kompleksen okus, ki se bo ujemal z vsemi željami.
...{"VINIFICATION":"Po obiranju grozdja in njegovem stiskanju poteka alkoholna fermentacija naravno z avtohtonimi kvasovkami: 30% v hrastovih sodih in 70% v termoreguliranih inox posodah. Ta dolgotrajen in naraven proces bo vinu dal več kompleksnosti. Malolaktičnafermentacija se prav tako odvija naravno. Zorenje traja približno 12 mesecev in poteka, kot pri fermentaciji, 30% v hrastovih sodih...
...ZAŠČITENA OZNAKA: CIGALES
Trgatev je potekala v začetku oktobra, grozdje je bilo nežno stisnjeno in odstranjeni so bili peclji. Fermentacija je potekala pri nadzorovani temperaturi. Nato je potekala malolaktičnafermentacija. Kasneje je vino bilo očiščeno, stabilizirano in stekleničeno.
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFIKACIJA : Delna malolaktičnafermentacija.
Zorenje v kleti 5 let.
ASSEMBLAGE : 15 % vina rezervi
perpetuuma solera.
DOSIRANJE : 10 g/l
DEGUSTACIJA : Ta cuvée čisti Pinot Noir ponuja arome, ki združujejo bele cvetlice in citruse. Napad v ustih, okrogel in mehak, osredotočen na sadje v kompotu in vaniliji, razkriva lesnate note na koncu.
Ta šampanjec je odlična izbira za aperitiv in skozi celoten obrok.